Inspiration & kunskap för dig

Tjänster

Behöver du personal till julbordet?

Att rekrytera personal tar tid. Det är många olika delar som ska falla på plats. Med tjänsten Cheffle får du hjälp med alla steg i din rekrytering. Vi är specialister på restaurangbranschens behov och ser till att du når rätt kandidater.
Prova din första annons till halva priset!
Kampanjen gäller till 2020-12-31.
Hjälp

Leveransinformation och stopptider

Martin & Servera levererar som vanligt men din ordinarie stopptid kan ha förändrats. Den aktuella situationen kan även göra att dina leveranser sker vid andra tidpunkter än normalt. Här hittar du aktuell information.
Nyhet

Senaste informationen om coronasituationen

Här hittar du samlad information om den rådande situationen. Fakta, tips, sortiment och tjänster för din verksamhet. Tillsammans kan vi göra skillnad och ta oss igenom den här tuffa perioden. Tack för att du håller humör och hoppet uppe!
Kunskap

Nu fasas engångsartiklar av plast ut ur sortimentet

Här tipsar vi om artiklar/produktgrupper som ni kan använda för att ersätta de produkter av plast som försvinner.
Inspiration

Ett hållbart inslag på menyn

Nu presenterar Guldhaven en innovativ, god och klimatsmart fiskbiff av vildfångad braxen. Det är panerade fiskbiffar och fiskfärs med mild, fin smak.
Fiskbiffen från Guldhaven gör det enkelt för dig som vill addera ett hållbart inslag på menyn.
Tjänster

Hur ska jag räkna på julbordskalkylen?

Att anpassa sina serveringar kräver koll på kalkylen. Tar jag ut rätt pris om jag byter från buffé till tallriksservering? Hur mycket minskar egentligen svinnet när jag portionsserverar? Med tjänsten Kalkylering & Inventering får du koll på precis detta.
Inspiration

Vi har träffat Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020

Ludwig Tjörnemo låg i hårdträning inför Årets Kock. Både med matlagningen – och med fysisk cirkelträning. Syftet var att träna för de speciella förutsättningar som gäller i köket under en matlagningstävling. Att kunna hålla fokus på högsta nivå och att träna hjärta och hjärna för att orka hålla energin uppe. Det gav resultat.
Kampanj

Tid för take away

Under rådande omständigheter har flertalet krögare och restauranger fått ställa om och tänka nytt. Det handlar om ändrade tillvägagångsätt vid serveringarna och ett större fokus på take away. Här hittar du engångsartiklar som underlättar både servering och hantering.
GastroMerit

Vinkunskap hos GastroMerit

Under två dagar får du lära dig massor om vin. Du får dessutom en genomgång i olika vinstilar samt dess smaker och kvalitet.

Nästa kurstillfälle: ¿
Stockholm 5-6/11 2020¿

Våra senaste nyheter

2020.10.23

Nya regler för nattklubbar

För att komma tillrätta med den trängsel som visat sig råda på nattklubbar har regeringen den 22 oktober beslutat att offentliga danstillställningar för fler än 50 personer åter ska förbjudas. 
2020.10.15

Två nya biogasbilar i Martin & Serveras fordonsflotta – på väg mot hållbara transporter

Nu tar vi nya steg mot vår målsättning med klimatneutrala transporter. Sedan en tid tillbaka rullar två nya biogasbilar från vårt lager i Enköping. Det är en del av vår satsning på en modern och klimatsmart fordonsflotta.
2020.10.14

Grand slam i ekologiskt för Lund

Tisdagen 13 oktober arrangerade EkoMatCentrum Ekomatsligan, Där Lunds kommun vann med stor marginal. Med en adel ekologiska inköp på 83% var steget stort till övriga kommuner.
2020.10.12

Årets Bonde – vinnarna!

Nu har vinnarna presenterats i de sex kategorierna inom den nationella tävlingen Årets Bonde; Spannmål, Mjölk, Frukt & grönt, Kött, Eko & innovation och Fisk & skaldjur. Dessa sex vinnare är sedan med och tävlar om titeln Årets Bonde när priset delas ut i Malmö den 26 oktober.
Se fler nyheter

Recept

Recept

Rödbeta & morot

Recept på Anders Johnssons vinnarrätt i finalen av Årets Ekokock 2020: Rödbeta & morot: Semitorkad, timjansstekt rödbeta med ingefärsplommon på spett, kryddigt morotsnystan med kumminmajo och rostad morot i solrostahini, len morotskräm, rödbetssås med äppelvinäger och brynt ingefärssmör.
Recept

Mjölkkokt blomkål och eldad Hjälmargös med pigg krondillsås och ättiksgurka

Lätt, fräscht och lite grillkänsla: Mjölkkokt blomkål och eldad Hjälmargös. Recept av Anders Johnsson, Årets Ekokock 2020.

Ljusen skapar stämning

simpleimage
602862 - DESLBO CANDLE - Non food
191,00 kr {{jmfprisString}} / ST {{jmfPrisDeladString}} / ST
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
602706 - DELSBO CANDLE - Non food
152,00 kr {{jmfprisString}} / ST {{jmfPrisDeladString}} / ST
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
601948 - DELSBO CANDLE - Non food
152,00 kr {{jmfprisString}} / ST {{jmfPrisDeladString}} / ST
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
602946 - DESLBO CANDLE - Non food
191,00 kr {{jmfprisString}} / ST {{jmfPrisDeladString}} / ST
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Eventkalender

söndag 25/10
måndag 26/10
Grythyttan

Gymnasie-SM

tisdag 23/03
torsdag 25/03
Stockholm

GastroNord

Se alla event här