Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Det här gör vi

Hållbarhet

Energi

Att minska energiförbrukningen och att arbeta för en effektiv användning av energi i verksamheten är prioriterade frågor för oss. Vi arbetar för att ta vara på överskottsenergi från våra lager, har investerat  i två egna solcellsanläggningar – i Umeå och i Enköping och under 2018 tog vi beslut om att bygga ett nytt energieffektivt lager i Norrköping.
Hållbarhet

Eko och miljömärkt

Vi vill öka försäljningen av ekologiska och miljömärkta varor. Vi vill minska den negativa miljöpåverkan som livsmedelsproduktion för med sig. Efterfrågan på ekologiskt producerade livsmedel fortsätter öka och vi arbetar aktivt för att lyfta produkter som är tredjepartscertifierade av KRAV, EU-ekologiskt, MSC, ASC, Svanen, Bra Miljöval samt EU-blomman.
Hållbarhet

Hållbarhetsberättelse

Års- och hållbarhetsberättelsen stämmer av ord mot praktik - vad har vi åstadkommit och hur fortsätter vi framåt? Här hittar du information om stora affärshändelser och hållbarhetsarbetet för Martin & Servera-koncernen.
Vi tar initiativ och vi driver utveckling. Hållbarhetsfrågorna engagerar oss och finns alltid med när vi planerar och prioriterar.  Det här är vårt bidrag till en mer hållbar värld under det senaste året.

Under det senaste året har våra hållbarhetsfrågor och initiativ bland annat bestått av följande:

 

  • Omställning till mer hållbara leveranser genom investering i flera elhybrid- och biogasbilar.
  • Vi har beviljats investeringsstöd från Naturvårdsverkets Klimatklivet för ytterligare 20 biogasbilar.
  • Lagerfastigheterna i Umeå, Enköping, Norrköping och Halmstad drivs med 100 % förnybar energi från sol och vatten.
  • 44 ton livsmedel, som annars skulle kastats, donerades till Stockholms Stadsmission och Västerås Stadsmission under 2018.*
  • Beslut att fasa ut skalägg från burhöns ur sortimentet.
  • Ökad försäljning av ekologiska och miljömärkta produkter med fem procent.*
  • Medverkan i branschuppropet för att hjälpa svenska lantbrukare efter sommartorkan 2018.
  • Ökade inköp av svenskt nöt och fläsk med mer än 500 ton (innebär en ökning på 20 % jfr med 2017).*
  • Utökning av koncernens ekologiska och miljömärkta sortiment till 5000 artiklar.
  • Medlemskap i Hållbar Livsmedelskedja, för att nå ökad samverkan med branschen i hållbarhetsfrågor.
  • Lansering av ekologisk hönsfärsburgare, utvecklad i samarbete med Kronfågel, på kött från gamla värphöns.
  • Installation av solcellsanläggning i Enköping.
  • För nionde gången arrangerat hållbarhetstävlingen Utmaningen som 2019 handlade om att öka eko.
  • Beslut att bygga nytt klimateffektivt lager i Norrköping.
  • Införande av policy som ska minska användningen av engångsprodukter och förpackningar i plast.
  • Tobaksprodukter har tagits bort ur sortimentet.
  • Första steget in i livsmedelsbranschens system med Svenska Retursystems returlådor för leveranser till restauranger och storkök.

 

* Angivna siffror gäller endast Martin & Servera Restauranghandel och Martin & Servera Logistik.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader