Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Hållbara samarbeten

Tillsammans med, dig som kund, leverantör och samarbetspartner har vi en möjlighet att vara en förändrande kraft för hela restaurangbranschen. Vi driver innovation i viktiga frågor som gör skillnad, som matsvinn, växtbaserat protein och mer hållbara transporter. Genom oss blir det möjligt för fler att ta del av tips, idéer och initiativ för en mer hållbar framtid.

Utmaningen – Martin & Serveras hållbarhetstävling

Sedan 2011 har vi varje år anordnat en tävling för våra kunder och leverantörer. Genom den vill vi lyfta viktiga frågor inom hållbarhet och ansvar samt inspirera till förbättringar. Tidigare tävlingar har rört frågor som mångfald, vegetarisk mat och minskat matsvinn.
Hållbarhet

Utmanarna 2020

Vi är glada att så många fantastiska nomineringar i tävlingen Utmanarna 2020 har kommit in. Just nu har vi, i och med situationen med Coronaviruset, fokus på annat. Därför väljer vi att skjuta upp juryns arbete med att kora vinnarna i de olika tävlingsklasserna till hösten.

Här kan du läsa om fler av våra hållbara samarbeten

Inspiration

Baljväxtfärs: Gott, veganskt och svenskodlat

Baljväxtfärs är svenskt, veganskt och innehåller inte soja. Kockarna Stefan Eriksson, Johan Gottberg och deras gäster på Restauranglabbet är eniga: Baljväxtfärsen är grymt god och en otroligt bra produkt. Win-win i hela ledet – svenska bönder tjänar på det, miljön tjänar på det och gästerna gillar det. Här bjuder kockarna på några tillagningstips.
Inspiration

Matsvinn - en högaktuell fråga

Varje svensk slänger och häller ut knappt 50 kilo livsmedel per år enligt livsmedelsverket. Men konsumenterna är inte värst, ännu mer går till spillo hos butiker, bönder och restauranger. Matsvinnet är en fråga som nu, mer än någonsin, är högaktuell. Hur kan vi hjälpa dig som kund att arbeta hållbart och minska matsvinnet? Hector Hernandez är key account manager på Martin & Servera. Vi bad honom laga några maträtter som passar in på tema matsvinn.
Inspiration

Junibacken: 50 procent växtbaserat

Junibacken är ett barnkulturhus med hjärtat i boken. Men upplevelsen sker inte bara i utställningslokalerna. På restaurangens meny är idag över 50 procent av rätterna vegetariska eller veganska.
Inspiration

Flens kommun: Helhetstänk kring lokalt, svenskt och hållbarhet

I Flens kommun pågår ett omfattande hållbarhetsarbete med tydlig målstyrning i allt från minskat matsvinn, lokalproducerade livsmedel till ett cirkulärt plasttallrikskoncept. Måltidschefen Monika Holm berättar om helhetstänket och de olika hållbarhetsmodeller som testas på några av kommunens sjutton kök.
Inspiration

Färre alternativ minskar matsvinnet

Vi har, i dialog med våra kunder på den offentliga marknaden, sett över sammansättningen av sortimentet för att minska matsvinnet och reducera negativ miljöpåverkan. ”Om vi ska jobba med hållbarhet måste vi göra det hela vägen. Antalet alternativ av en produkt driver ökat matsvinn, säger Stefan Calrell, försäljningsdirektör för offentlig marknad.
Inspiration

Fiskbiff av vildfångad braxen, innovativt, gott och klimatsmart

Tänk en riktigt god, hälsosam och näringsrik fiskbiff gjord på den finaste färsen från svenska vilda fiskar. Tänk dessutom att fisken finns i överflöd och att fisket har positiv effekt för havet. Nu finns nyheterna panerade fiskbiffar och fiskfärs med mild, fin smak. Ett hållbart inslag på menyn!
Inspiration

Svensk röd och vit boskap

SRB är sedan gammalt en av våra vanligaste mjölkkor. Kött från SRB-kor är ett ressurssmart val eftersom de först har mjölkats under många år och varit ute på bete i minst tre säsonger. Köttet har därför ett mer naturligt insprängt fett i musklerna och blir mycket smakrikt. Ett bra mört svenskt kvalitetskött.
Inspiration

Axfoundation: En do-tank som driver utvecklingen framåt

Axfoundation är en fristående, icke vinstdrivande verksamhet som arbetar konkret och praktiskt för ett mer miljömässigt och socialt hållbart samhälle. De testodlar lupinbönor och samarbetar med Exceptionell Råvara, för att bara nämna några av alla de spännande saker som bubblar i Axfoundations regi.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhet

Mer hållbara tillsammans

Tillsammans kan vi göra mer skillnad för en hållbar framtid.
Tillsammans med dig kan vi vara en förändrande kraft för hela restaurangbranschen. Vi ställer höga krav på produkterna, arbetar med att minska matsvinnet och samarbetar för hållbara transporter. Du kan känna dig trygg med det du serverar dina gäster, oavsett hur dina målsättningar ser ut. Det ska vara enkelt att göra hållbara val. Det är egentligen ganska självklart: många små steg blir ett jättekliv. Mer hållbara tillsammans helt enkelt.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader