Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Hållbart fiske och ansvarsfullt odlad sjömat

Vi på Martin & Servera vill bidra till levande hav och sjöar nu och i framtiden – där fiskar, skaldjur och växtlighet lever i samklang med varandra. Ett hållbart fiske är bra för dig, bra för gästen och bra för miljön.
Martin & Servera vill köpa fisk och skaldjur från hållbar produktion och därigenom motverka utfiskning och/eller negativ miljöpåverkan på ekosystemen. 

Martin & Servera är certifierade enligt MSC Chain of Custody Standard for Seafood Traceability. Det betyder att vi följer kraven i standarden och regelbundet revideras av tredje part. Det gör att spårbarheten säkras så att de av Martin & Serveras kunder som själva är MSC-certifierade aktivt kan marknadsföra MSC-märkta fiskprodukter på sina menyer. Certifieringen omfattar även ASC-märkta produkter (odlade fisk & skaldjursprodukter).

Här kan du se våra certifikat
.

Här kan du läsa hela vår policy gällande fisk och skaldjur

Hållbarhet

Policy för fisk och skaldjur

Martin & Servera vill köpa fisk- och skaldjursvaror från hållbar och ansvarsfull produktion och därigenom motverka utfiskning och/eller negativ miljöpåverkan på ekosystemen.

Läs också

Hållbarhet

Rättvisemärkningar – vad betyder de?

Att välja varor med rättvisemärkningar är att göra ett medvetet val. När du köper en produkt som är certifierad av Fairtrade, UTZ eller Rainforest Alliance väljer du att stödja kampen för bättre sociala och ekonomiska villkor för bönderna och odlarna samtidigt som du värnar om miljön.
Hållbarhet

Ursprung Sverige

Efterfrågan på svenskproducerade livsmedel ökar ständigt, både från våra kunder såväl som deras gäster. För att underlätta för er att hitta produkter med svenskt ursprung, så använder vi ursprungsmärkningen Från Sverige.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.