Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Policy för fisk och skaldjur

Vi på Martin & Servera vill bidra till levande hav och sjöar nu och i framtiden – där fiskar, skaldjur och växtlighet lever i samklang med varandra. Ett hållbart fiske är bra för dig, bra för gästen och bra för miljön.

Vår fisk- och skaldjurspolicy

Martin & Servera vill köpa fisk och skaldjur från hållbar produktion och därigenom motverka utfiskning och/eller negativ miljöpåverkan på ekosystemen. Det gör vi genom att:
  • Aktivt justera sortimentet för att ersätta icke certifierade produkter med certifierade
  • Alltid certifiera egna märkesvaror så snart tillgänglig volym finns
  • Ställa krav på underleverantörer att vidareutveckla sitt sortiment av fisk & skaldjur med certifierade varor
  • I marknadsföringen prioritera fisk- & skaldjursprodukter som är tredjepartscertifierade enligt MSC, ASC och KRAV, före produkter utan certifiering
  • Sätta mål för att öka försäljningen av ekologiska produkter inklusive MSC och ASC
För fisk- och skaldjursprodukter som inte är tredjepartscertifierade tar vi beslut om vilka arter, vilka ursprung och vilka fångstmetoder vi godkänner eller avstår från att sälja baserat på information från miljöorganisationer, myndigheter och branschorganisationer. Våra huvudsakliga källor är:
  • ICES (International Council for the Exploration of the Sea)
  • HaV (Havs- och Vattenmyndigheten)
  • WWF (Världsnaturfonden)
  • SNF (Svenska Naturskyddsföreningen)
Vissa arter har vi beslutat att inte sälja alls, som till exempel haj och rocka, ål eller svensk flodkräfta. För andra arter har vi valt att begränsa oss till vissa bestånd eller fångstmetoder.

Här hittar du Martin & Serveras fisklista, som visar vilka fisk- och skaldjursprodukter som vi säljer.

Martin & Servera är certifierade enligt MSC Chain of Custody Standard for Seafood Traceability. Det betyder att vi följer kraven i standarden och regelbundet revideras av tredje part. Det gör att spårbarheten säkras så att de av Martin & Serveras kunder som själva är MSC-certifierade aktivt kan marknadsföra MSC-märkta fiskprodukter på sina menyer. Certifieringen omfattar även ASC-märkta produkter (odlade fisk & skaldjursprodukter).
Här kan du se våra certifikat.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader