Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Hållbart erbjudande

De varor som Martin & Servera-gruppen erbjuder produceras med omsorg om människor, djur och natur. Vi försöker göra det lätt för kunderna att göra medvetna och hållbara val och vi utvecklar tjänster som hjälper kunderna att minska sin klimatpåverkan. I samarbetet med våra leverantörer lägger vi stor vikt vid hållbarhetsfrågorna.
I fokus framåt finns arbetet med effektiv sortimentsutveckling, som handlar om att skapa rätt sortiment för dig som är kund utan att skapa ökat svinn. Annat som också är viktigt är arbetet med att minska plast i livsmedelsförpackningar, att fortsätta arbetet mot antibiotikaresistens och att se till att du får ännu fler hållbara produkter att välja när du handlar från oss.
Hållbarhet

Hållbara produkter

• Du kan välja bland ett brett utbud av ekologiska och miljömärkta produkter och vi har ambitiösa mål för försäljningen av hållbara produkter. När du köper ekologiska produkter bidrar det bland annat till ökad biologisk mångfald, bördigare jordar och extra god djuromsorg. Under 2021 stod ekologiskt och miljömärkt för 18 procent av Martin & Servera Restauranghandels försäljning.

• Engångsprodukter av plast har tagits bort ur sortimentet redan innan EU:s förbud träder i kraft vid halvårsskiftet 2021.

• Vi kartlägger livsmedelsförpackningar – hittills har vi granskat ungefär hälften och av dessa är 67 procent materialåtervinnngsbara.  

• På Grönsakshallen Sorunda i Hässleholm finns ett stort produktionskök där vi, tillsammans med kockar tar fram produkter som är vegetariska, veganska, och med få tillsatser (e-nummer).

• Under 2021 nådde vi målet att 100 procent av de skalägg som säljs av Martin & Servera Restauranghandel är från frigående höns.

• Martin & Servera Restauranghandels direktlevererande frukt och grönt-leverantörer är certifierade enligt IP Arbetsvillkor eller motsvarande tredjepartscertifiering.
Hållbarhet

En god kraft i samhället

• Martin & Servera är en stor aktör i branschen och kan därför påverka och förändra i samarbete med kunder, leverantörer och organisationer.

• Sedan flera år samarbetar Martin & Servera med organisationen Generation Pep som arbetar för att alla barn ska äta hälsosamt och röra sig mer. 

• Grönsakshallen Sorunda och Martin & Servera Restauranghandel upphandlade tillsammans hela bananvolymen inför 2021 och såg till att all försäljning av ekologiska bananer också kommer att ge bidrag till Operation Smile, en organisation som ger barn med gomspalt möjligheten till operation. 70 barn har dragit nytta av det här samarbetet. 

• Martin & Servera-gruppens julgåva 2021 gick till Vaccine Forward, en organisation som samlar in pengar till Covid-19 vaccin för världens 92 fattigaste ekonomier.

• Under 2021 donerade Martin & Servera 109 ton livsmedel, som annars kunde blivit svinn, till välgörenhetsorganisationer.
Hållbarhet

Innovation för ökad hållbarhet

• Under året lanserades sajten raddamat.se som gör det möjligt för kunder som köper varor via EDI och egna inköpsportaler att handla från utförsäljningslistan.

• Grönsakshallen Sorunda i Hässleholm har, i samarbete med Axfoundation, utvecklat flera produkter på baljväxtfärs för foodservice och dagligvaruhandeln. 

• Ett testprojekt mellan Sorundahallarna och Clarion Sign Hotel i Stockholm sparade cirka 13 000 kvadratmeter plast. Dessutom har initiativet spridit sig till mer än femtio andra hotell inom Nordic Choice Hotels.

• Sorundahallarna medverkade i ett Vinnova-finansierat projekt – tillsammans med bland andra Axfoundation, SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) och Älvdalslax som bevisade att det, cirkulärt och i stor skala, går att odla svensk regnbågslax med hjälp av pellets på insektslarver som fötts upp på grönsaksrester.

Läs mer

Hållbarhet

Martin & Serveras års- och hållbarhetsberättelse

I Martin & Servera-gruppens års- och hållbarhetsberättelse för 2021 hittar du information om stora affärshändelser och vårt hållbarhetsarbete - vad vi har åstadkommit och hur vi fortsätter framåt.
Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete

För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val.
I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer ekologiska produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.