Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Vinn-vinn i stället för svinn

Vinn-vinn i stället för svinn
Martin & Servera har ett samarbete med Räddningsmissionen i Göteborg – för att minska matsvinnet och ge människor i ekonomiskt utsatthet tillgång till bra mat. Ida-Lina Frisell, butikschef för den samhällsnyttiga butiken Maträtt, berättar mer.

Vilka är Räddningsmissionen?

– Vi är en ideell förening som bedriver socialt arbete genom ett 30-tal olika verksamheter. Vi utför till exempel vård och omsorg på uppdrag av kommunen och driver ett akutboende med stöd av gåvor. Själv arbetar jag inom grenen ”sociala företag”.

Vad gör Maträtt till en samhällsnyttig butik?

– Våra kunder får tjäna högst 10 000 kronor efter skatt och vi bekämpar fattigdom genom att erbjuda dem billig och bra mat. Parallellt arbetar vi för att minska matsvinnet. Vårt tredje fokusområde är att hjälpa människor in i arbetslivet, genom att löpande ge 15 personer arbetsträning.

Hur bidrar Martin & Servera till att ni kan hjälpa fler?

– Vi får regelbundna donationer av Martin & Serveras överskott och varor med skadade förpackningar eller kort datum. Det både minskar matsvinnet och bidrar till att vi kan erbjuda 70 % lägre priser än vanliga livsmedelsbutiker. Sedan får vi också stöd till olika specialaktiviteter, till exempel fick vi förkläden, kockmössor och annat till ett storköksprojekt vi driver. Vi är glada för att Martin & Servera är med och gör vårt arbete möjligt.
109 ton varor donerades av Martin & Servera
till olika välgörenhetsorganisationer under 2021

Läs också

En bransch som aldrig står still

Vår marknad förändras snabbt, inte minst i spåren av pandemin. Det blir allt viktigare att ha koll på utvecklingen för att stå sig i konkurrensen. Gustav Fernström, affärsutvecklingsdirektör på Martin & Servera, berättar här om aktuella händelser och trender.

Koncernchef Liv Forhaug om 2021

När vi gick in i 2021 hade vi redan levt ett år med en pandemi som gett långtgående konsekvenser för restaurangbranschen och besöksnäringen. Pandemin har präglat ännu ett år men med ett första och ett andra halvår med tydliga kontraster. Trots alla våra utmaningar har vi haft en hög utvecklingstakt där vi genomfört flera större satsningar, lärt oss hantera stora volymsvängningar och samtidigt fortsatt hållit fokus på våra kunder och på att utveckla vårt erbjudande, service och stöd till en hårt prövad bransch.
Hållbarhet

Martin & Serveras års- och hållbarhetsberättelse

I Martin & Servera-gruppens års- och hållbarhetsberättelse för 2021 hittar du information om stora affärshändelser och vårt hållbarhetsarbete - vad vi har åstadkommit och hur vi fortsätter framåt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.