Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Nu presenterar vi vår nya utmaning!

Nyhet

Vinnarna i Martin & Serveras Utmaningen 2018 är nu korade

Varje år anordnar vi på Martin & Servera hållbarhetstävlingen Utmaningen. Genom den lyfts viktiga hållbarhetsfrågor för att inspirera branschen till utveckling. Tidigare tävlingar har rört frågor som mångfald, vegetarisk mat och hållbara idéer. Tema för tävlingen 2018 har varit Minska matsvinnet. Nu har två vinnare korats.
Varje år anordnar vi på Martin & Servera hållbarhetstävlingen Utmaningen. Genom den lyfter vi fram viktiga hållbarhetsfrågor för att inspirera branschen till utveckling. Tidigare tävlingar har rört frågor som mångfald, vegetarisk mat och hållbara idéer. Tema för tävlingen 2018 är "Minska svinnet".
Varför en tävling i hållbarhet? Vi på Martin & Servera vill med Utmaningen skapa mer uppmärksamhet för viktiga frågor. "Det är så många av våra kunder som är engagerade i hållbarhetsfrågor. Utmaningen sätter ljuset på de fantastiska initiativ som görs i branschen." berättar informationschef Christina Gezelius.

Utmaningen 2018 – Minska svinnet

Svinn är en viktig fråga i restaurangbranschens alla led och en självklar prioritering i Martin & Serveras eget hållbarhetsarbete. Det är något vi arbetar med varje dag. Att minska svinnet är en gemensam utmaning i branschen och vi måste arbeta tillsammans för att lyckas. Därför handlar Utmaningen 2018 om att minska svinnet.

"Att berätta om vad andra gör bra är det allra bästa sättet att sprida kunskap och inspirera till förändring." fortsätter Christina.

Tävlingen har två tävlingsklasser:

  • Kök och matsalar inom vård, skola och omsorg
  • Hotell, restaurang och caféer
Vinnare av varje tävlingsklass vinner 25 000 kr att användas för fortsatt hållbarhetsarbete.

Sista anmälningsdagen var 2017-12-15.

Årets vinnare:

  • Måltidsservice i Härryda Kommun tog hem vinsten i klassen kök inom vård, skola och omsorg.
  • Bryggerikrogen i Nora tog förstaplatsen i klassen hotell, restaurang och café.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader