Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Nominera till Martin & Servera-gruppens hållbarhetspris: Utmanarna 2020!

Vi behöver din hjälp att hitta branschens bästa förebilder – utmanare som engagerar och inspirerar med sitt hållbarhetsarbete! Vet du en – eller flera – värdiga vinnare till hållbarhetspriset Utmanarna 2020? Nominera nu!
Det kan till exempel handla om smarta sätt att minska matsvinnet, klokt utnyttjande av råvaror, genomtänkt logistik eller ökat antal miljömärkta städartiklar. Kanske görs det risbollar på överblivet ris, kanske blir gårdagens bröd morgondagens goda kakor, kanske får drinkarna smak av överblivna råvaror från köket? Det finns många kreativa och inspirerande förebilder runt om i landet som genom sitt hållbarhetsarbete kan inspirera fler i branschen – i stort och smått. Hjälp oss att lyfta fram de goda exemplen och de värdiga vinnarna!

Var med och nominera till Årets Hållbara Utmanare 2020!

Du kan nominera restauranger, både i privat och offentlig verksamhet, din egen restaurang eller någon annans i alla fyra klasser. Tävlingen har fyra tävlingsklasser – matsal, kök, disk och bar. Sista nomineringsdatum är den 15 mars 2020.

Vinnarna får ett stipendium på 10 000 kr vardera att nyttja för vidareutbildning hos Martin & Servera-gruppens utbildningsföretag GastroMerit

Alla vinnare får också varsitt inspirerande studiebesök för en grupp medarbetare, i samarbete med våra bolag Martin & Servera Restauranghandel (kategorin Matsal), Sorundahallarna (kategorin Kök), Diskteknik (kategorin Disk) och Galatea (kategorin Bar). 


De fyra vinnarna koras högtidligen vid en prisutdelning på Sorundahallarna i april 2020.


Sista nomineringsdatum är 15 mars 2020!

Jury

Juryn, som bedömer nomineringarna och utser de fyra vinnarna, leds av Martin & Serveras informationschef Christina Gezelius.

Vill du veta mer? Hör av dig till christina.gezelius@martinservera.se.

Vi tror på att vara hållbara tillsammans med våra kunder!

Här är några exempel på vad vi tror att hållbarhetsarbetet kan handla om, men det finns säkert många fler kreativa hållbarhetsidéer på restauranger, både i privat och offentlig verksamhet, runt om i Sverige.

 • Kloka tankar om kökets ekonomi
 • Arbete för minskad energiförbrukning
 • Satsning på ekologiska råvaror
 • Arbete för mer miljömärkta kemvaror och klok kemanvändning
 • Arbete för mer växtbaserat – både i kök och bar
 • Minskat matsvinn
 • Ökat utnyttjande av hela råvaran
 • Ökat samspel mellan kök och bar
 • Minskad användning av plast och kreativt tänkande kring alternativa material
 • Hänsynstagande till schyssta villkor, till exempel att de som levererar/producerar råvaror är certifierade enligt IP Arbetsvillkor
 • Bra kommunikation om restaurangens hållbarhetsarbete till gästerna
 • Förändringar i inköps- och leveransmönster som sparar bränsle och körsträckor

Läs mer om hållbarhetspriset Utmaningen

Hållbarhet

Utmaningen – Martin & Serveras hållbarhetstävling

Sedan 2011 har vi varje år anordnat en tävling för våra kunder och leverantörer. Genom den vill vi lyfta viktiga frågor inom hållbarhet och ansvar samt inspirera till förbättringar. Tidigare tävlingar har rört frågor som mångfald, vegetarisk mat och minskat matsvinn.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader