Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Våra ställningstaganden

Hållbarhet

Hållbarhetsberättelse

Års- och hållbarhetsberättelsen stämmer av ord mot praktik - vad har vi åstadkommit och hur fortsätter vi framåt? Här hittar du information om stora affärshändelser och hållbarhetsarbetet för Martin & Servera-koncernen.
Hållbarhet

Vår uppförandekod

2008 införde vi på Martin & Servera en uppförandekod, som gäller såväl våra svenska som utländska leverantörer. Med uppförandekoden vill vi säkerställa att de varor och tjänster vi köper in ligger i linje med våra krav på socialt och miljömässigt ansvar. Hur använder sig leverantörer av antibiotika i djurhållningen? Hur arbetar leverantören för minskad miljöpåverkan?
Hållbarhet

Fokus på hållbarhet

Vi pratar ofta om "den goda måltiden" som är ett uttryck för hur vi vill arbeta. Det handlar naturligtvis om att vi vill leverera varor av bra kvalitet, men också att vi vill kunna förenkla ditt medvetna val genom att erbjuda ett stort utbud av hållbara alternativ.
Utfiskade bestånd, negativa klimatförändringar, dåliga arbetsförhållanden – allt vi människor gör påverkar någon, eller något, på ett eller annat sätt. Martin & Servera är en ledande aktör i branschen. Det skapar stora möjligheter för oss att påverka och förändra.

Att tänka långsiktigt och hållbart kring sortimentet vi erbjuder är viktigt för oss, de vi arbetar med och för miljön. Vi vill minska vår miljöpåverkan, bredda sortimentet av hållbara produkter och arbeta för att de som producerar det vi säljer lever och arbetar med rimliga villkor.

Därför tar vi aktiv ställning i olika frågor. Du kan läsa mer under respektive område här, men här nedanför är en sammanfattning av de ställningstaganden vi gjort för att du ska vara trygg med de produkter du köper av oss.

Våra ställningstaganden

Det här är ställningstaganden som Martin & Servera gjort för att du som är kund ska vara trygg med de produkter du köper av oss:

  • Vi tar aktiva beslut för att bidra till god djurhälsa. Vi har en policy för ansvarsfull antibiotikaanvändning och tydliga krav i vår uppförandekod.
  • Martin & Serveras policy gällande ägg: Vi säljer endast skalägg från Sverige och Finland. Skalägg från burhöns fasas ut ur vårt sortiment för att helt ersättas av ägg från frigående höns senast 2021. Ägg i äggprodukter och ägg som ingrediens i produkter ska komma från frigående hönor senast 2025.
  • Vi har en policy för fisk och skaldjur och säljer helst MSC, ASC eller KRAV-märkta produkter. 
  • Vi arbetar ständigt för att förpackningsmaterial ska vara säkert. Vi arbetar med att minska Bisfenol A i förpackningar, dels genom att fasa ut Bisfenol A, dels genom att söka alternativa förpackningslösningar, t.ex. tetra eller bag-in-box.
  • Martin & Servera har idag inga produkter som avsiktligt innehåller GMO. Vi ställer krav på att våra leverantörer aktivt informerar oss om de vill sälja en produkt innehållande GMO. Dessutom måste kunder informeras innan en sådan produkt kan levereras.
  • Vi säljer inte produkter av gödkalv.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader