Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

100 % Norrland - Inspiration och information om våra lokala norrländska producenter

Vi samarbetar med drygt 100 regionala odlare, uppfödare och bönder från nordligaste Norrland till södra Skåne, och vi är alltid öppna för nya långsiktiga samarbeten med aktörer från det lokala näringslivet.
Tillsammans kan vi identifiera vilka regionala producenter som är intressanta för kommunen. Många gånger har vi på Martin & Servera redan upparbetade kontakter med den lokala leverantören. Sedan hjälper vi gärna till med att säkra produktkvalitet, matsäkerhetsrutiner och tillgänglighet.

Temavecka med regionala norrländska produkter

Arrangera en norrländsk temavecka på kommunens förskolor och skolrestauranger! Vi har ett brett sortiment av livsmedel producerade i Norrland som passar utmärkt på menyn. Vi hjälper dig att hitta de lokala produkter du behöver! 

Med temaveckan ”100 % Norrland” kan du erbjuda en hel matsedelsvecka till skolor och förskolor, med livsmedel producerade i Norrland.

Vi hjälper dig med ett 20-tal menyförslag samt tips och inspiration från norrländska odlare, uppfödare och producenter: Härliga produkter från Norrbottens län, Västerbottens län, Västernorrlands län eller Jämtlands län.

Att köpa lokala produkter genom Martin & Servera är enkelt. Eftersom att det är många nya leverantörer och produkter, som kanske inte är upphandlade, kampanjprissätts varorna i samarbete med den säljare som är ansvarig för just din kommun och du får hjälp med att göra ett tilläggsanbud.

Genom att arrangera en regional temavecka i kommunens skolor och förskolor skapar du en lokal känsla som garanterat blir uppskattad av restaurangernas gäster.


Välkommen att höra av dig för att ordna temaveckan 100 % Norrland!
Inspiration

100% Norrland

Här kan du bland annat läsa hur du skapar en temavecka med Norrland i fokus och läsa om ren, regnbågsfilé, viltpaj, falafel och mycket annat gott från norra Sverige.

Ladda ner foldern här

Definitionen för ”100 % Norrland” är:

att huvudråvaran produceras eller förädlas i de fyra nordligaste länen, det vill säga i Norrbottens län, Västerbottens län, Västernorrlands län eller Jämtlands län.

Läs mer

Regionalt

Regionala produkter från Norrland

De långa ljusa sommarnätterna, de rena och kalla fiskevattnen och den vilda naturen. Från Norrland kommer fantastiska råvaror och produkter: Potatis, löjrom, vilt, kött, charkuterier, ägg, bär och svamp. Här har vi samlat några av våra norrländska producenter som kommer från Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Jämtland, Medelpad, Ångermanland, Västerbotten, Norrbotten och Lappland.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader