Din order- & leveranskalender
Inspiration

Den goda måltiden – nytt nummer

  • Offentliga kök
Inspiration

Skolmat med kulturell mångfald

Björn Berg är sektionschef för skolrestaurangerna Sorgenfriskolan och Kirsebergsskolan i Malmö. Båda F-9-skolorna har tillagningskök. Varje dag serveras mer än 900 elever mat på skolorna. Miljön präglas av kulturell mångfald bland elever, lärare och matteam. Mångfalden speglas även i den mat som serveras.

Inspiration

”Det är viktigt att våga smaka”

På Blombackaskolan i Södertälje ska ingen elev behöva gå hungrig från skolmatsalen. Nyckeln till att lyckas är att vara lyhörd och att erbjuda näringsriktiga alternativ – och det arbetet har gett goda resultat. Bland annat har elevernas fiskkonsumtion mer än fördubblats på tre år.
Den goda måltiden är en inspirationstidning från Martin & Servera för dig som lagar mat inom vård, skola och omsorg.
det nya numret av Den goda måltiden kan du få en inblick i de kommande trenderna för 2018, läsa mer om vår hållbarhetstävling Utmaningen, lära dig mer om fördelarna med mellanmålet, den viktiga frågan antibiotikaresistens och mycket mer.

Ladda ner tidigare nummer av Den goda måltiden:



#2 2017

I det här numret av Den goda måltiden kan du fördjupa dig i märkningar, våra kunders arbete kring hållbarhet, regionala leverantörer, svenska äpplen, bondbönor och mycket mer.



#1 2017

I första numret för 2017 hade vi tema hållbarhet. Vi intervjuar Kristina Lönn, Pärra Jönsson, Gunnel Stuhr-Olsson och många fler verkliga inspirationskällor. Vi är fast beslutna att vi tillsammans kan skapa hållbar förändring!



#1 2016

I den här tidningen får du möta fantastiska eldsjälar från hela Sverige – som lagar mat till barn, ungdomar, sjuka och äldre. Läs bland annat om framtidens offentliga kök och ett samarbete som banar väg för 100 % eko.

Läs mer
Sidladdning pågår, redo om
Loader