Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Inspiratören: Sofia Antonsson


Aktuell med kurs:

Allergier och intoleranser – numera även som webbutbildning.

Gör dessutom:
Legitimerad dietist med mångårig erfarenhet av matallergier, intoleranser och mag- och tarmsjukdomar. Grundare av Belly Balance, som är ledande inom behandling av IBS, Irritable Bowel Syndrome. Belly Balance har tagit in kostbehandlingen FODMAP i svensk sjukvård och utbildar löpande dietister. Sofia är en flitigt anlitad expert i media, skriver kokböcker och föreläser.

Inspireras av:
Kunskap. Brinner för: Maghälsa, vilket hon föreläser om och utbildar i inom sjukvård, skola, äldreomsorg och restaurang.

Kokböcker:
Magkänsla, Lugn mage med god mat, Lugn mage med grön mat (samtliga Bonnier Fakta)

Följ Sofia på Instagram:
@bellybalance.se
GastroMerit

Webbutbildning - Allergier och intoleranser för offentlig verksamhet

Med denna kurs håller du inom offentlig verksamhet dig uppdaterad gällande det senaste inom kost, hälsa, allergier, intoleranser och får en ökad förståelse för olika kostönskemål och behov.
Sofia Antonsson är kvinnan som har koll på vad som är sant och falskt inom allergier och intoleranser. Det berättar hon mer om på GastroMerits kurs Allergier och intoleranser. ”Med rätt kunskap blir det lättare att möta gästernas önskemål och att känna sig trygg i sin yrkesroll”, säger Sofia. Kursen passar både den som lagar mat och den som serverar mat.

”Intoleranser och allergier är inte bara en trend, det finns även en faktisk ökning. Att allt fler lider av allergier och intoleranser får så klart konsekvenser för alla som tillagar och serverar mat”, säger Sofia Antonsson, legitimerad dietist.

 

Under den teoretiska kursen får deltagarna en uppdatering om det senaste inom kost, hälsa, allergier och intoleranser.

 

”Idag är det lite av en hygienfaktor att de som lagar och serverar maten har åtminstone grundkunskap om allergier och intoleranser. Som gäst vill man kunna lita på att de vet vad som gäller. Kursen ger också en ökad förståelse för gästernas olika kostönskemål och behov”, säger Sofia.

 

Under kursen berättar Sofia om de senaste trenderna inom kost och hälsa, vem man ska tro på i hälsobruset och varför vi är vad vi äter.

 

”Vi lever i ett välja bort-samhälle, där maten är ett sätt att visa sin identitet. Många lider av oroliga magar och famlar runt för att hitta den mat som är rätt för just dem. Vi väljer bort gluten, vi väljer bort laktos, vi väljer bort socker. Överallt finns det också influencers och självutnämnda experter som gärna delar med sig av sin syn på mat och hälsa. Det är inte alltid lätt att äta rätt”, säger Sofia.

 

Den här kursen ger deltagarna evidensbaserade svar kring allergier och intoleranser, det vill säga svar som baserar sig på forskning och vetenskap.

 

”När du har gått den här kursen då behöver du inte gissa, du får svar på vad som verkligen gäller och grundläggande kunskaper. Kursen passar verkligen alla som lagar och serverar mat”, säger Sofia.

 

"När du har gått den här kursen då behöver du inte gissa, du får svar på vad som verkligen gäller och grundläggande kunskaper."

Sofia Antonsson

För den som hellre vill gå webbkursen kan det vara bra att veta att den finns i två varianter; för dig som jobbar inom offentlig sektor och för dig som jobbar på restaurang.

 

”Webbkursen är jättebra för till exempel lärare och annan personal i skola och förskola som ofta kommer i kontakt med oroliga föräldrar till allergiska barn. Restaurangdelen passar perfekt för all serveringspersonal, det gör det så mycket lättare att hjälpa gäster med olika kostönskemål. Jag blir så glad när kursdeltagarna berättar att de efter kursen känner sig trygga i att kunna hjälpa en gäst med kostintoleranser. Och att de tycker det är roligt!”, säger Sofia.

Läs mer

GastroMerit

Allergier och intoleranser

Med ökad kunskap om matallergi och intoleranser mot olika födoämnen kan du enklare erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet. Det ger en trygghet och självförtroende för personalen i restaurang och kök.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.