Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Martin & Serveras skolmåltidsvision

Inspiration

Martin & Servera-rapporten 2018: Den viktiga skolmåltiden

Vi på Martin & Servera har gjort en undersökning om vad föräldrar till barn i grundskolan tycker om skolmaten och skolmåltiden. Vi har samlat svaren och lite andra fakta i rapporten Den viktiga skolmåltiden. Denna visar att skolmaten inte bara är en hjärtefråga för oss, utan också för skolbarnens föräldrar. Vi vill vara med och bidra till fortsatt utveckling av den svenska skolmåltiden.
Nu kan vi presentera Martin & Serveras skolmåltidsvision. Den ingår i vår rapport Den viktiga skolmåltiden, en undersökning om vad föräldrar till barn i grundskolan tycker om skolmaten och skolmåltiden.

Vi tycker att skolmåltiden ska vara en del av undervisningen, så att dagens barn blir morgondagens medvetna konsumenter.

 

Vi är positiva till utvecklingen med mer tillagning från grunden. Vårt erbjudande omfattar alla typer av råvaror från frysta grönsaker till färsk fisk.

 

Vi vill att kunder ska kunna ta informerade beslut när de köper livsmedel. Därför är kommunikation kring produkter, leverantörer, ursprung och hållbarhet en viktig del av vårt erbjudande.

 

Vi har ambitionen att öka tillgängligheten av svenska, regionala och lokala produkter. Vi är stolta över att kunna erbjuda ett brett sortiment från småskaliga producenter över hela Sverige.

 

Vi satsar på att öka andelen hållbart producerade livsmedel. Precis som många av våra kunder har vi ambitiösa mål för ekologiskt och miljömärkt sortiment.

 

Vi ser upphandling som en strategisk resurs för stat, kommun och landsting.

 

Vi anser att Sveriges kommuner behöver avsätta resurser för kompetensutveckling av måltidspersonal och pedagoger i skola och förskola.

 

Vi anser att kvalitet måste prioriteras i anbudsutvärderingen, att det är viktigt att anbudsgivare behandlas rättvist och att uppföljning är en viktig del av upphandlingen. Vi vill utveckla den offentliga upphandlingen i dialog med branschen.

Fakta om undersökningen

  • 1038 svar samlades in under perioden 12-21 februari 2018.
  • Datainsamling gjordes via digitala enkäter och distribuerades via e-post.
  • Könsfördelningen bland de som svarade var 48 % män och 52 % kvinnor.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.