Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Skräddarsydd utbildning i vegetarisk matlagning för Örebro kommun

Örebro kommun är en av många kommuner som valt att skräddarsy kurser på GastroMerit för sina medarbetare. Kommunens samtliga 250 kockar gick i olika omgångar en skräddarsydd kurs i vegetarisk matlagning. Kurstillfällena arrangerades i Örebro, på två av kommunens skolkök, för att slippa restid och resekostnader för deltagarna.

Alla skolor och förskolor i Örebro kommun har under flera år regelbundet serverat vegetariska luncher och numera serveras vegetariskt en gång i veckan. Det startade med en utbildningssatsning från politikerna i kommunen.

Kommunens utbildningssamordnare Maria Gyllander fick i uppgift att hitta en inspirerande, lärorik och skräddarsydd köksutbildning i vegetarisk matlagning. Efter omfattande research kontaktade hon GastroMerit.

"Vi hade många specifika krav på kursen och kursledarna – och högt ställda förväntningar – och vi blev supernöjda."

Maria Gyllander, utbildningssamordnare i projektet vegetarisk utbildning, Örebro kommun

Anders Ramsey var en av fyra kursledarna som höll i utbildningen för kommunens samtliga 250 kockar. Sexton kockar deltog vid varje kurstillfälle. Kurserna genomfördes under lovdagar i två av kommunens skolkök.

 

”Vi hade många specifika krav och högt ställda förväntningar”, säger Maria Gyllander.

 

På önskelistan fanns bland annat önskemål om förslag på rätter med få ingredienser.

 

”Vegetariskt tar som regel längre tid att förbereda och laga med allt skalande och hackande. Recept på lättlagade rätter och flera förslag på allt-i-ett-rätter var också något vi ville ha då det i många förskolor bara jobbar en person i köket", säger Maria.

 ”Alla är verkligen supernöjda med utbildningen, framförallt med Anders Ramsey som kom med många tips och förslag bland annat på hur du kan behandla grönsaker”, fortsätter Maria.

 

Anders är en härlig personlighet som kom med många smarta tips och idéer. Han har det där lilla extra och lyckades se och höra alla kursdeltagare.

 

”Vi fick också många recept med olika, enkla tekniker. Anledningen till att kurserna hölls i egen regi i Örebro var för enkelhetens skull. Det är lättare att få loss folk på arbetstid och vi slapp både reskostnader och restid”, säger Maria.

Kontakta oss

Vill du få hjälp med att forma en skräddarsydd kurs eller utbildning? 
Hör av dig till oss på tel 08-722 26 00.

Läs mer om GastroMerit

GastroMerit

Om GastroMerit

Utbildning utvecklar din verksamhet. Med välutbildade och kompetenta medarbetare förbättrar du din konkurrenssituation, ökar din lönsamhet och skapar en bra företagskultur. Investeringar som lönar sig på lång sikt.
GastroMerit

Kurser som passar dig i offentlig verksamhet

GastroMerit är Martin & Serveras utbildningsverksamhet och här hittar du kurser för dig och din personal. Kursledarna är handplockade för sin förmåga att lära ut och inspirera. Här utbildas proffs av proffs.
GastroMerit

Vi erbjuder skräddarsydda utbildningar

Oavsett om du funderar på en köksutbildning, en bartenderkurs eller vill lära dig mer om moderna desserter så kan vi skräddarsy en kurs för dig och dina anställda.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.