Din order- & leveranskalender

Inspiration från branschen

Vi rapporterar om vad som händer i branschen och ger dig uppdateringar från bland annat Årets Kock, Culinary Olympics och Svenska Kocklandslaget.
Inspiration

PM & Vänner tilldelas GRAND AWARD av Wine Spectator

PM & Vänner i Växjö belönas 2017 med Grand Award av Wine Spectator som den första och enda restaurangen i Sverige. Vi pratar med chefssommelier Rubén Sanz Ramiro som är stolt och glad över utmärkelsen.
Inspiration

Exceptionella smaker, gamechangers och framtidens foder

Måndag den 2 oktober hölls Smakmötet 2017 med Exceptionell råvara. Under en heldag på Torsåker gård i Upplands Väsby möttes representanter från hela livsmedelskedjan i fördjupande provningar och panelsamtal om framtidens köttproduktion. Martin & Servera är stolta sponsorer till projektet.
Inspiration

Vi möter Magnus Åkerström – Årets Unga Kock 2017

Årets Unga Kock 2017 heter Magnus Åkerström och är 24 år. Sedan augusti 2014 jobbar han på Stadshuskällaren i Stockholm där han är Souschef. I finalen av Årets Unga Kock lyckades han både kamma hem högsta poäng från juryn och vinna det hemliga priset "publikens favorit". Vi pratade med honom om tävlingen, förberedelserna innan och vad som händer framöver.
Inspiration

Årets Sous Vide-kock 2017 heter Tomas Gustafsson

På Fastfood & Café 2017 i Stockholm utsågs vinnaren i tävlingen Årets Sous Vide-kock. Det blev en skånsk seger där en glad Tomas Gustafsson, från Pembert & Gustafsson i Malmö, utnämndes till vinnare.
Inspiration

TakeOver intog Pocket City i Stockholm under en hel månad

Lisa Lönner Pulkkinen och Linn Söderström är kvinnorna bakom TakeOver Sverigeturné, ett nätverk där kvinnliga kockar tar över kända krogar runt om i Sverige för olika gästspel. Nu var de alltså tillbaka igen – denna gång med ett månadslångt gästspel på Pontus Frithiofs Pocket City i centrala Stockholm.
Inspiration

Finalen av Årets Kock 2017

Torsdagen den 2 februari 2017 gjorde åtta kockar upp på Malmö Arena om den eftertraktade titeln Årets Kock 2017 i det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning.
Inspiration

Jimmi blev Årets Kock 2016

Jimmi Eriksson från Lilla Ego i Stockholm fick som segrare kliva upp på scenen och ta emot Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj från H. K. H. Prins Carl Philip.
Inspiration

Framtidens stjärnor inom besöksnäringen

Gymnasie-SM är Sveriges äldsta och mest prestigefulla tävling för gymnasister i årskurs 3 på Hotell-, turism-, restaurang- och livsmedelsprogrammen. Tävlande från hela landet gör upp om segern i fyra olika kategorier: Kök, Servering, Turism och Hotell.
Inspiration

Tre dagar, tre djur och hundratals smaker

Nöt, gris och fågel är djur som diskuterats flitigt under Exceptionell Råvaras tre utvecklingsmöten under mitten av augusti 2017. Under tre intensiva dagar har allt ifrån mjölkkor till Linderörds grisar och svensk blå anka genomgått professionell bedömning från av en jury beståendes av Sveriges kockelit.
Inspiration

Digitala verktyg för en smartare restaurangbransch

Digitaliseringen ökar – många har tillgång till internet och fler och fler använder det dagligen. Naturligtvis tar digitaliseringen också mer plats i restaurangvärlden. Här berättar vi om några smarta digitala verktyg som underlättar för dig som driver restaurangverksamhet och samtidigt förbättrar upplevelsen för dina gäster.
Inspiration

Vad betyder det att vinna Årets Kock?

Att vinna Årets Kock är en dörröppnare både i arbetslivet och på det personliga planet. Tävlingen både skapar och utbildar Sveriges främsta kockar. Och kockarna skapar i sin tur några av Sveriges bästa restauranger.
Inspiration

Eye tracking-studie visar vad gästerna fokuserar på under restaurangbesöket

Skogs- och hygienföretaget SCA har genomfört en eye tracking-studie där restauranggäster fått bära uppkopplade glasögon med mikrokameror som registrerar vad blicken fastnar på. I den europeiska undersökningen deltog 3000 restaurangbesökare.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader