Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Årets Kock 2018 David Lundqvist

Nyhet

David Lundqvist vann Årets Kock 2018

Nu har Årets Kock 2018 avgjorts, det som även kallas SM i professionell matlagning. Med ett nytt tävlingsupplägg där flera olika moment, totalt tio stycken, ingick var tävlingen hårdare och jämnare än någon gång tidigare. När vinnaren skulle utses på lördagseftermiddagen stod det klart att ett enda poäng skiljde ettan och tvåan åt.
Om oss

Årets Kock

Branschens utveckling är viktig för Martin & Servera. Årets Kock har länge bidragit till den gastronomiska utvecklingen och det stora intresset för mat bland svenska konsumenter. Därför är vi med och stöttar Årets Kock.
David Lundqvist blev Årets Kock 2018. Här berättar han om finalen, varför han väljer att arbeta med svenska råvaror och ger sina tips på hur man lagar mat till många.

Under två spännande finaldagar fick finalisterna i Årets Kock 2018 bland annat testa sina färdigheter i teoriprov och råvarukunskap, laga en vegetarisk rätt av en hemlig råvarukorg, presentera den tränade rätten som de själva skapat inför finalen, samt utmanades av flera oförberedda tävlingsmoment som dök upp mitt under matlagningen.

Detta var ett nytt tävlingsupplägg där flera olika moment ingick och tävlingen var hårdare och jämnare än någon gång tidigare. När vinnaren utsågs skiljde det endast ett poäng mellan ettan och tvåan.

Vinnare och mottagare av Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld blev David Lundqvist från Grand Hôtel Saltsjöbaden.

Video

David berättar om finalen i Årets Kock 2018

Video

Här berättar David varför han väljer att arbeta med svenska produkter

Video

David ger sina tips på hur man lagar mat till många

Recept av David Lundqvist

Recept

Örtbakad svensk lammbog

Örtbakad svensk lammbog med kålrot, gotlandslinser och lammsky med brynt smör. Recept av David Lundqvist, Årets Kock 2018.
Recept

Korn-otto

Korn-otto med jordärtskocka, hasselnöt, skogssvamp och trattkantarellbuljong. Recept av David Lundqvist, Årets Kock 2018.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader