Din order- & leveranskalender

Inspiration

Digitala verktyg för en smartare restaurangbransch

Digitaliseringen ökar – många har tillgång till internet och fler och fler använder det dagligen. Naturligtvis tar digitaliseringen också mer plats i restaurangvärlden. Här berättar vi om några smarta digitala verktyg som underlättar för dig som driver restaurangverksamhet och samtidigt förbättrar upplevelsen för dina gäster.

TheFork

Enkla och snabba bokningar

TheFork är Europas ledande bokningsplattform. Genom deras app eller webbplats går det smidigt att bord på olika restauranger. TheFork samarbetar med 40 000 restauranger i 12 länder runtom i världen. Det är enkelt att söka och filtrera på restauranger och olika sorters mat. Plattformen är också till för ge inspiration, recensioner och erbjudanden. Restaurangpersonalen kan smidigt hantera bokningarna elektroniskt. Dessutom får restaurangen reklam eftersom den presenteras med text och bild. Med TheFork är det smidigt att ändra priserna – perfekt för restaurangen som vill ha fullsatt när det i vanliga fall är få gäster.

Är du medlem i Premiumportalen?

Upptäck erbjudandet från TheFork.

Karma

App för minskat matsvinn

Karma är en app som minskar matsvinnet. Appen är gratis att använda, har funnits sedan mitten av september 2016 och riktar sig till restauranger, caféer och alla hungriga som vill rädda mat. I appen syns vilka anslutna restauranger och caféer i närheten där det finns mat att rädda. All mat säljs till ett lägre pris; priset och vilka rätter som finns syns direkt i appen. Betalning görs också i appen och kvittot visas upp på restaurangen när maten hämtas – svårare än så är det inte. Perfekt för de som vill bidra till minskat matsvinn och spara pengar och för restaurangen som kan ta betalt för mat som annars slängts. Nya kunder och marknadsföring genom synlighet i appen är bara en bonus för restaurangen.

Är du medlem i Premiumportalen?

Upptäck Karmas erbjudande.

Foodora, Wolt eller UberEATS

Din mat till gästens egen dörr

Foodora, UberEATS och Wolt är namnen på några företag som erbjuder smarta tjänster där maten körs från olika restauranger direkt till kundens dörr. Företagen samarbetar med restaurangerna och har bud som hämtar upp maten på plats. Den som är sugen på mat skriver i sin adress i appen för att se vilka restauranger som levererar till platsen och vad de har för meny. Beställningen och betalning görs online genom några knapptryck. Sedan är det bara för restaurangpersonalen och kunden att luta sig tillbaka medan maten körs direkt till dörren.

Seqr

Mobil plånbok för smidigare betalning

För de som vill köpa och ta betalt smidigare på restaurangen eller baren är Seqr en bra idé. Med Seqr betalar gästen via deras app och det ska vara både snabbare och är säkrare än vanlig kortbetalning. För den som betalar är det bara att blippa mobilen i kassan och slå sin pinkod. Kvittot sparas i appen. Genom Seqr är det också enkelt att bland annat ta emot erbjudanden och skicka pengar till privatpersoner.

Personen i kassan behöver bara välja Seqr som betalningsmetod och ser sedan när kunden betalat. Med Seqr är det möjligt att sänka kostnaderna för kortbetalning och det finns ingen fast kostnad, utan den restaurangen betalar per transaktion.

Är du medlem i Premiumportalen?

Upptäck erbjudandet från Seqr.

Kort om det digitala läget

I Sverige är det 81 % som har en smart mobil, 65 % som har en surfplatta och 92 % som har en dator – och många äger alla tre. Varje vecka ägnar man i snitt 24 timmar till internet och siffran är ännu högre bland unga. En trend i digitaliseringen är att användningen av mobilen ökar. Hela 65 % av befolkningen använder mobilen dagligen.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader