Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Michael Bischofer - restaurang Familjen
Inspiration

Michael Bischofer - restaurang Familjen

”När coronapandemin startade tappade vi 90 procent på en vecka. Det har blivit mycket bättre nu, men vi är inte tillbaka på topp ännu. En första åtgärd var att stänga restaurangen måndagar och tisdagar. Till hösten hoppas vi kunna öppna alla dagar igen", säger Michael Bischofer, kökschef på restaurang Familjen i Göteborg.

Michael Bischofer fortsätter att berätta:

"Vi minskade antalet platser med cirka 30 sittplatser och fick bredare ytor mellan borden. Det gjorde inget, eftersom gästantalet samtidigt minskade. Genom att hänga upp gardiner framför den tomma delen av lokalen skapar vi en härlig stämning och en känsla av att restaurangen är fullsatt, fast man håller avstånd i enlighet med reglerna. Våra gäster har verkligen hållit sig till rekommendationerna och ställt frågor om hur vi agerar för att vara försiktiga."

Utökat take away, utkörning av mat och förberedda matkassar

"Familjens sköna mix av gäster i alla åldrar har förändrats eftersom många av de äldre gästerna uteblir. Nu är det framför allt gäster i 30-40-årsåldern.


Vi har inte ändrat vårt baserbjudande, men utökat med utkörning av mat, take away och förberedda matkassar. Många köper vår Gourmetpåse, en trerätters-middag med dryckesrekommendationer och tillagningsanvisningar. Det ska kännas som att äta på Familjen fast man gör det i hemmet.

"Det ska kännas som att äta på Familjen fast man gör det i hemmet."

Michael Bischofer

Vi har sålt många presentkort och alla som bor här i huset har stöttat oss och då fått maten hemlevererad till dörren.


Under våren körde vi ut mat till fyra upphämtningspunkter söder om Göteborg, bland annat Askim och Hovås. Kunderna ringde, bokade, swishade och hämtade på utlämningsplatserna. Det var ett samarbete med Björns Bar och Koka. Vi erbjöd enklare hemmamiddagar som till exempel pasta med högrevsragu, vegetariska rätter och charkuteribrickor. När sommaren och värmen kom avtog efterfrågan på utkörning och gästerna började komma tillbaka till restaurangen. Men troligtvis fortsätter vi med utkörning nu till hösten.


Barservering har skett vid borden, men vi har tappat barhänget på helgerna.


Extrapersonalen i matsalen fick sluta och alla vi andra är permitterade i olika grader."

Fler specialdagar under hösten

"Min förhoppning är att vi kan behålla nuläget under hösten. Normalt sett har vi 160-180 gäster fredagar och lördagar, under hösten kanske det blir max 80-90 gäster per dag.


Ett stort tapp är alla de gäster som åt och drack innan teaterföreställningar eller konserter. Det kunde vara 200 personer mellan kl. 17-19. En intäkt som är helt bortblåst, utan konserter och teater – inga gäster. Jag hoppas verkligen att konserter och festivaler kommer igång för folk behöver det.

"Det är bara att rulla upp ärmarna och fortsätta köra på!"

Michael Bischofer

Under hösten ska vi köra fler specialdagar, till exempel ”Kött & Sprit 2.0”. Tom, vår barchef, fixar drinkar och vi serverar fint hängmörat kött. Vi tolkar den inställda festivalen ”Summerburst” och erbjuder temat ”Summerwurst” i september och oktober. Det blir lite korv, lite surkål och goda drinkar och Summerburst-musik.


Situationen har gjort att det krävs mer arbete av alla – krögare, chefer, kockar och servispersonal. Vi har jobbat extremt mycket och hårt under den här tiden. Det är bara att rulla upp ärmarna och fortsätta köra på!”

Läs mer

Inspiration

Läget i restaurangbranschen

Coronapandemin har drabbat hotell- och restaurangbranschen hårt. Men vi ser också många krögare som vägrar att ge upp. De är snabbfotade, kreativa och krigar för sin överlevnad.

Läs mer om den rådande situationen

Inspiration

Senaste informationen om coronapandemin

Vilka restriktioner gäller för restaurangbranschen och besöksnäringen? Vad gäller för den som är arbetsgivare? På den här sidan har vi på Martin & Servera samlat information om vad som gäller just nu för vår bransch.
Inspiration

Inspirerande kundsamarbeten

Restaurangbranschen har påverkats stort av den pågående pandemin. Men mitt i allt detta ser vi många spännande och fina initiativ inom branschen. Det finns en stark vilja att göra gott och att bidra med sin kunskap och passion för god och vällagad mat.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.