Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Tre Stiftelser vann Bästa Seniormatglädje i Arla Guldko 2018

Nyhet

Årets vinnare i Arla Guldko

Nu har vinnarna i Arla Guldko 2018 korats. Förskolan Skogsbacken i Svenshögen, Slottsskolan i Vingåker och seniorboendet Tre Stiftelser i Göteborg vann alla i varsin kategori. Utmärkelsen Årets Guldstjärna gick till Johanna Törmä vid Uppsala universitet.
Här skulle jag själv vilja bo när jag blir gammal. Det var målbilden för medarbetarna på Tre Stiftelser i Göteborg. De vann i finalen i Arla Guldko 2018 i tävlingskategorin Bästa Seniormatglädje.

”Finalplatsen är allas förtjänst. Alla på stiftelsen är involverad i maten, det är bara tillsammans som vi kan lyckas med helheten kring måltiden. Vi har höga krav från hyresgästerna och det är bra. Vi jobbar medvetet med kvalitet och har ambitionen att ständigt utvecklas”, säger Emil Jacobsson, kostchef på Tre Stiftelser.

Hög nivå på mat och service

På Tre Stiftelser finns två restauranger för de 380 hyresgästerna. Mycket personlig kontakt med alla gäster gör att personalen känner dem väl och vet vad de vill ha när det gäller mat och service. Eget bageri ger gästerna färskt bröd varje vardag och två gånger i veckan bakas härligt kaffebröd. Naturligtvis bakat med äkta smör.

 

De som serverar mat på våningarna arbetar efter en tydlig måltidschecklista som beskriver vad som ska göras före, under och efter måltiden, allt för att skapa de bästa förutsättningarna för en trevlig måltid. Under året arrangeras även olika aktiviteter som bland annat grillfest, kräftskiva, en årlig nobelfest och gourmetkvällar.

Bästa Seniormatgläje 2018

I årets final av Arla Guldko vann Tre Stiftelser priset Bästa Seniormatglädje.


Juryns motivering löd:

”I ett kök med hög nivå och kompetent personal med otroligt mycket arbetsglädje skapas fantastiskt välsmakande mat som både boende och gäster utifrån uppskattar. Det finns något för alla, både klassiska välkända rätter och nya spännande smaker erbjuds. Här vågar man utmana gamla vanor och testar ständigt nya idéer och mycket i framgången ligger i det fina samarbetet i hela huset och inte minst med de äldre boende. Genomtänkta kontrollpunkter, rester som används till biogasbränsle, önskemenyer, eget bageri och mycket närproducerat är några av framgångsfaktorerna.”

 

De nominerade i klassen Bästa Seniormatglädje 2018 var:

  • Igelkottens restaurang, Katrineholm
  • Tre Stiftelser, Göteborg
  • Vardaga Silverpark, Täby

Här kan du läsa mer om Arla Guldko.

Arla Guldko

Arla Guldko, eller ”matbranschens Oscar” som tävlingen också kallas, är ett initiativ av Arla för att hylla vardagshjältarna i köken. Tävlingen har fokus på den offentliga måltiden, och berör både unga som äldre i samhället. Tävlingskategorierna är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola och Bästa Seniormatglädje. Vinnarna i respektive kategori får den åtråvärda statyetten Arla Guldko® och ett utbildningsstipendium på 30 000 kr. Övriga tävlande i finalen får diplom och utbildningsstipendium på 10 000 kr.

 

I juryarbetet deltar några av Sveriges stjärnkockar; Marie Skogström i förskolejuryn, Paul Svensson i juryn för matglädjeskola och Christian Hellberg i juryn för seniormatglädje. Dessutom finns tidigare vinnare, branschpersoner som arbetar med matinspiration samt representanter från Arla med.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.