Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Årets Kock 2019 – råvaror, inspiration och utrustning
Vi är stolta samarbetspartners och leverantörer till Årets Kock och visar på denna sida upp några av de råvaror och den utrustning vi levererat till tävlingen.
Du kan också läsa om Viking Fågel, vars anka serveras i vår monter, samt om Lena Engelmark Embertsén från Högtorp gård och hennes innovativa produkter.
Anka från Viking Fågel
Vi rekommenderar
Inspiration
Prisad anka från Viking Fågel – landslagskockarnas självklara val
Svensk premiumanka från Viking Fågel blev Svenska Kocklandslagets självklara val som huvudråvara till varmrätten under Culinary World Cup. Ett nära samarbete mellan laget, Viking Fågel, Martin & Servera och Fällmans Kött ledde fram till en råvara som ligger i tiden.
Bakom Högtorp gård finns kemiingenjören Lena Engelmark Embertsén vars produkter är vida använda av kockar i hela Sverige. Gran-, en-, tallskottsolja, inlagda granskott och maskrosknoppar, picklade plommon. Listan av innovativa produkter från skogen kan göras lång och smakerna kan få råvaror och rätter att lyfta till en helt ny nivå.
SRB, Svensk röd och vit boskap, är en ras kor som funnits i Sverige sedan 1928. Korna är antingen helt rödbruna eller med vita inslag i olika storlekar. Korna anses vara mycket friska och ha lätta kalvningar.
Ur ett hållbarhetsperspektiv är SRB-konceptet ett resursklokt och bra val eftersom korna har mjölkat under många år och även betat under flera perioder, vilket bidrar till biologisk mångfald.
När man låter en SRB-ko åldras till minst 36 månader och vara ute på minst tre betessäsonger går det att få fram ett premiumkött som är mycket populärt. Köttet har naturligt mycket fett insprängt i musklerna, vilket gör det väldigt marmorerat och rikt på smak eftersom mycket av köttsmaken sitter i fettet.
Under hösten kommer du att kunna beställa styckningsdetaljer från SRB-kor från Martin & Servera.
Minipanna i gjutjärn
Vi rekommenderar
Sortiment
Gjutjärnspanna från Patina
Till finalen har vi levererat minipannor i gjutjärn från Patina. En panna i gjutjärn till köket är en investering. Gjutjärnspannor har lång livstid, håller hög värme under lång tid och är giftfria.
I Martin & Serveras sortiment hittar du ett stort utbud av artiklar från Patina.
Martin & Servera är sedan många år stolt sponsor till Svenska Kocklandslaget och sedan 2021 även till Svenska Juniorkocklandslaget. Sponsorskapet innebär att vi har ett team från Grönsakshallen Sorunda, Kötthallen Sorunda, Galatea och Martin & Servera som jobbar med att leverera rätt råvaror till laget.
Stockholm Culinary Team är ett regionallag som består av 11 kockar och konditorer från Stockholm och Uppland med flertalet tävlingar bakom sig. Laget bildades av kocklegenden Kurt Weid på 90-talet med målet att få igång den gastronomiska utvecklingen i huvudstaden.
Att stödja branschens utveckling är viktigt för Martin & Servera. Årets Kock har länge bidragit till den gastronomiska utvecklingen i Sverige och skapar förutsättningar för Sveriges bästa kockar att sprida sin passion, inspirera och dela kunskap med hela branschen. Därför är vi med och stöttar Årets Kock.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.