Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Senaste informationen om coronasituationen
Inspiration

Senaste informationen om coronasituationen

Här hittar du samlad information om den rådande situationen. Fakta, tips, sortiment och tjänster för din verksamhet. Tillsammans kan vi göra skillnad och ta oss igenom den här tuffa perioden. Tack för att du håller humör och hoppet uppe!

Aktuell information om coronasituationen

Nyhet

Kundinformation om situationen med coronaviruset

Situationen med coronaviruset har på kort tid drabbat hela restaurang- och besöksnäringen hårt med stora nedgångar i försäljningen. Här kan du som kund ta del av information om hur det påverkar oss på Martin & Servera, och dig som kund.
Nyhet

Samlad information från myndigheterna

Vi vet att frågorna inför sommarsäsongen är många. Därför vill vi hjälpa dig att på enklast sätt hitta information som du kan sprida till dina gäster och anställda. Här har vi samlat den information, gällande coronasituationen, som kommer från olika myndigheter och berör restaurangbranschen.
Inspiration

Välkommen till Martin & Servera Restaurangbutiker!

Vi förstår att det just nu är det svårare än någonsin att planera inköpen för din restaurangverksamhet. Då är det perfekt att vi har två fina restaurangbutiker i Stockholm! Butikerna är öppna alla dagar i veckan.
Nyhet

Ny lag om smittskyddsåtgärder på serveringsställen och nya föreskrifter från Folkhälsomyndigheten

Den 1 juli 2020 trädde en ny lag om smittskyddsåtgärder på serveringsställen i kraft. Det innebär att serveringsställen såsom restauranger, barer och caféer enligt lag får ansvar för att vidta åtgärder för att förhindra spridning av covid-19.
Nyhet

Trygga gäster i en ovanlig situation - ditt ansvar

Det är du som driver/äger en restaurang har ansvar för att dina gäster ska kunna vara trygga när de besöker din restaurang, ditt café, din bar etc. Det kan du göra på flera olika sätt. Minskad trängsel, nya sätt att beställa och leverera mat och självklart genom att följa myndigheternas rekommendationer.
Nyhet

Krispaket för svenska småföretagare presenterat

Under onsdagen 25/3 presenterade regeringen ett nytt stödpaket till svenska småföretagare som drabbas av konsekvenserna från coronaviruset. Förslagen kommer att överlämnas till riksdagen i extra ändringsbudget inom kort.
Nyhet

Folkhälsomyndighetens frågor och svar för restauranger

Folkhälsomyndigheten har med stöd av smittskyddsförordningen sammanställt frågor och svar gällande de nya regler som rör restauranger, krogar och kaféer för att minska risken för spridning av covid-19.
Nyhet

Nya direktiv för restauranger och barer

Folkhälsomyndigheten presenterade under tisdagen nya direktiv som berör restauranger, barer, caféer och nattklubbar med syfte att hindra spridningen av Covid-19. Vad gäller egentligen?
Nyhet

Ytterligare begräsningar vid sammankomster och tillställningar

Från och med 29 mars gäller ett maxantal på 50 deltagare vid sammankomster och offentliga tillställningar. Hur påverkar det restauranger?


Tillsammans för restaurangbranschen

Nyhet

Det är en tuff tid. Coronakrisen drabbar hela restaurang- och besöksnäringen hårt. Eftersom vi är en del av restaurangbranschen vill vi tipsa om vad du kan göra för att hjälpa vår bransch.
Nyhet

Vi vill alla se en levande restaurangbransch när den här situationen har klingat av. Vi har därför sett ett behov av en mötesplats – en plattform för att dela goda idéer med varandra. 

Information om leveranser

Nyhet

Förändrade riktlinjer vid leveranser

Från och med måndag 16/3 gäller nya riktlinjer vid leveranser från Martin & Servera. Som tillfällig försiktighetsåtgärd för att begränsa smittan av det nya coronaviruset kommer våra chaufförer i största möjligaste mån undvika fysisk kontakt vid leveranstillfället.
Hjälp

Leveransinformation och stopptider

Martin & Servera levererar som vanligt men din ordinarie stopptid kan ha förändrats. Den aktuella situationen kan även göra att dina leveranser sker vid andra tidpunkter än normalt. Här hittar du aktuell information.

Checklista

Nyhet

Checklista för restaurangföretagare

Det är en tuff tid. Situationen med coronaviruset drabbar hela restaurang- och besöksnäringen hårt. Vi vill alla se en levande restaurangbransch när rådande situation har klingat av. Det är inte alltid lätt att veta hur man ska agera under omvälvande omständigheter. Därför har vi på Martin & Servera satt ihop en enkel checklista med saker du kan fundera över, länkar till viktig information och tips om åtgärder som kan hjälpa dig hålla verksamheten igång.

Hygienguide

Kunskap

God handhygien och daglig rengöring - Förhindra och förebygg infektioner samt stoppa smittspridning

För att förhindra, förebygga infektioner och stoppa smittspridning krävs en god handhygien och daglig rengöring. Under sjukdomstider är det viktigt att förutom goda städrutiner införa och förstärka rutinerna kring hygienstädning, samt att städa mer regelbundet än vanligt. Här ger vi dig tips på hur du ska gå tillväga och vilka produkter du kan använda.

Tips för att öka din försäljning

Kampanj

Take away-sortimentet du behöver för att öka försäljningen

Martin & Servera erbjuder precis allt som ditt kök, din bar, matsal eller butik behöver. Se till att köpa engångssortiment så att dina gäster kan ta med sig maten hem eller beställa en leverans.  Vi har satt ihop en specialkampanj med de engångsartiklar och portionsförpackningar du behöver för att kunna sälja mer via take away. Till riktigt bra priser.
Nyhet

Sälj mer via Karma

Arbetet mot minskat matsvinn i livsmedelskedjan fortsätter och nu kan du som kund till oss på Martin & Servera rädda färskvaror med kort datum från alla våra lager via Karma-appen.
Inspiration

Dags för uteservering

Nu är det dags att öppna din uteservering! Här hittar du både den perfekta drycken att servera och utrustningen som gör din uteservering extra trivsam.

Tänk på att den här våren är det speciella omständigheter som råder, även på din uteservering. Det är du som restaurangägare som måste se till att det är tillräckliga avstånd mellan borden, ingen trängsel och endast bordsservering är tillåten. Läs mer om Coronasituationen.

Sortiment

Rädda varor med utförsäljningslistan

I utförsäljningslistan presenterar vi artiklar som av någon anledning inte kan säljas till ordinarie pris. Det handlar om artiklar med kort datum eller skadad kartong till exempel.
Kampanj

Färdigpackat för take away

I samband med att besöken på verksamheter runt om i landet minskar, vill vi hjälpa er hitta alternativa lösningar. En möjlighet är att börja erbjuda färdigpackade frukost-, lunch- och middagslösningar. Här hittar du enportionsförpackningar, take away-artiklar och andra produkter som kan underlätta en fortsatt försäljning till dina gäster.

Information om kommande mässor och event

Event

Kalender 2020

För att minimera hälsorisker och smittspridning väljer Martin & Servera att ställa in våra egna större mässor och kundträffar under våren samt vårt deltagande på större branschevent.

Utveckla din kompetens hemifrån

GastroMerit

Streamade utbildningar

Nu har du möjlighet att genomföra flera av våra populära lärarledda utbildningar som streamade utbildningar, där du medverkar i utbildningen via din egen dator och en videolänk.
GastroMerit

Webbutbildningar från GastroMerit

Hos GastroMerit kan du utbilda dig via webbutbildningar inom bland annat hygien, serveringstillstånd och ansvarsfull alkoholhantering, ekologiska livsmedel och restaurangekonomi. Bokad webbutbildning genomför du när det passar dig och din verksamhet bäst.

Övrig information

Nyhet

Generellt säljstopp tillsvidare för engångshandskar - samhällskritiska funktioner prioriteras

Sedan 2020-03-20 har Martin & Servera tillfälligt infört generellt säljstopp för alla typer av engångshandskar. Säljstoppet ligger kvar tills vidare för samtliga kundkategorier utom de inom samhällskritiska funktioner, som sjukhus och vårdinrättningar.
Inspiration

Efter 5 000 matlådor till behövande – Johan Gottberg uppdaterar om Restauranglabbets omställning

När coronapandemin slog till var Martin & Servera-gruppens samarbetspartner Restauranglabbet snabba i omställningen. I mitten av mars startade man upp ett initiativ där man tog tillvara på de livsmedel som i spåren av Covid-19 riskerar att gå förlorade. Råvarorna har omvandlats till gratis matlådor för riskgrupper, vårdpersonal och familjer i behov.

Är du inte redan kund hos oss?

Kontakt

Välkommen att bli kund hos Martin & Servera

Martin & Servera erbjuder precis allt som ditt kök, din bar, matsal eller butik behöver. Oavsett om du är en restaurang, ett litet kafé, en butik, en hel kommun eller ett rikstäckande restaurangkoncept så vill vi gärna ha dig som kund.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader