Vi hanterar dina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Vi använder även cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda sajten accepterar du detta
Läs mer
Här hittar du samlad information om den rådande situationen. Fakta, tips, sortiment och tjänster för din verksamhet. Tillsammans kan vi göra skillnad och ta oss igenom den här tuffa perioden. Tack för att du håller humör och hoppet uppe!
Tillsammans för restaurangbranschen
Nyhet
Det är en tuff tid. Coronakrisen drabbar hela restaurang- och besöksnäringen hårt. Eftersom vi är en del av restaurangbranschen vill vi tipsa om vad du kan göra för att hjälpa vår bransch.
Nya beslut för serveringsställen – max fyra personer i sällskap och ingen alkoholförsäljning efter 20:00
Folkhälsomyndigheten har beslutat om ytterligare föreskrifter för att minska sprittspridningen av covid-19 på serveringsställen som restauranger, caféer och nattklubbar. Beslutet innebär att maxantalet i ett sällskap sänks från åtta till fyra personer samt att alkoholförsäljning förbjuds från och med klockan 20:00. Beslutet gäller från 24/12 2020.
För att förhindra ökad smittspridning av coronaviruset föreslår regeringen att alkoholförsäljning förbjuds på bland annat restauranger och barer mellan klockan 22:00 och 11:00. Förslaget är skickat på remiss och beslut verkställs under vecka 47.
Under måndagen, 9/11, presenterades ytterligare krisåtgärder för svenska företag drabbade av corona pandemin. Det handlar bland annat om korttidspermittering, anstånd med skatteinbetalningar, omställningsstöd och omsättningsstöd till enskilda näringsidkare. Förslagen bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna och kommer tidigt nästa år att överlämnas i en ändringsbudget för 2021.
Nya föreskrifter och allmänna råd till serveringsställen
För motverka spridningen av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om ändrade föreskrifter och allmänna råd till serveringsställen som restauranger, caféer och nattklubbar. Beslutet innebär att storleken på ett sällskap begränsas till åtta personer och att publik vid till exempel konserter måste sitta ner. Beslutet gäller från 3/11 2020.
Med anledning av de nya riktlinjer som förmedlades av Folkhälsomyndigheten så stänger vi tillfälligt utställningen i Årsta. Utställningen kommer att hålla stängt fram till den 4/1 2021. Samtliga besök kommer därför att bokas om.
Situationen med coronaviruset har på kort tid drabbat hela restaurang- och besöksnäringen hårt med stora nedgångar i försäljningen. Här kan du som kund ta del av information om hur det påverkar oss på Martin & Servera, och dig som kund.
Vi vet att frågorna inför sommarsäsongen är många. Därför vill vi hjälpa dig att på enklast sätt hitta information som du kan sprida till dina gäster och anställda. Här har vi samlat den information, gällande coronasituationen, som kommer från olika myndigheter och berör restaurangbranschen.
Välkommen till Martin & Servera Restaurangbutiker!
Vi förstår att det just nu är det svårare än någonsin att planera inköpen för din restaurangverksamhet. Då är det perfekt att vi har två fina restaurangbutiker i Stockholm! Butikerna är öppna alla dagar i veckan.
Ny lag om smittskyddsåtgärder på serveringsställen och nya föreskrifter från Folkhälsomyndigheten
Den 1 juli 2020 trädde en ny lag om smittskyddsåtgärder på serveringsställen i kraft. Det innebär att serveringsställen såsom restauranger, barer och caféer enligt lag får ansvar för att vidta åtgärder för att förhindra spridning av covid-19.
Trygga gäster i en ovanlig situation - ditt ansvar
Det är du som driver/äger en restaurang har ansvar för att dina gäster ska kunna vara trygga när de besöker din restaurang, ditt café, din bar etc. Det kan du göra på flera olika sätt. Minskad trängsel, nya sätt att beställa och leverera mat och självklart genom att följa myndigheternas rekommendationer.
Under onsdagen 25/3 presenterade regeringen ett nytt stödpaket till svenska småföretagare som drabbas av konsekvenserna från coronaviruset. Förslagen kommer att överlämnas till riksdagen i extra ändringsbudget inom kort.
Folkhälsomyndighetens frågor och svar för restauranger
Folkhälsomyndigheten har med stöd av smittskyddsförordningen sammanställt frågor och svar gällande de nya regler som rör restauranger, krogar och kaféer för att minska risken för spridning av covid-19.
Från och med måndag 16/3 gäller nya riktlinjer vid leveranser från Martin & Servera. Som tillfällig försiktighetsåtgärd för att begränsa smittan av det nya coronaviruset kommer våra chaufförer i största möjligaste mån undvika fysisk kontakt vid leveranstillfället.
Martin & Servera levererar som vanligt men din ordinarie stopptid kan ha förändrats. Den aktuella situationen kan även göra att dina leveranser sker vid andra tidpunkter än normalt. Här hittar du aktuell information.
God handhygien och daglig rengöring - Förhindra och förebygg infektioner samt stoppa smittspridning
För att förhindra, förebygga infektioner och stoppa smittspridning krävs en god handhygien och daglig rengöring. Under sjukdomstider är det viktigt att förutom goda städrutiner införa och förstärka rutinerna kring hygienstädning, samt att städa mer regelbundet än vanligt. Här ger vi dig tips på hur du ska gå tillväga och vilka produkter du kan använda.
Där människor möts är handhygien viktigt. Det har den rådande pandemin visat oss. Nu när verksamheten i skola och förskola har startat igen är det vårt ansvar att lära våra barn att göra handtvätt till en självklar del av varje dag. Här tipsar vi om kostnadsfritt utbildningsmaterial som gör inlärningen rolig.
Arbetet mot minskat matsvinn i livsmedelskedjan fortsätter och nu kan du som kund till oss på Martin & Servera rädda färskvaror med kort datum från alla våra lager via Karma-appen.
I utförsäljningslistan presenterar vi artiklar som av någon anledning inte kan säljas till ordinarie pris. Det handlar om artiklar med kort datum eller skadad kartong till exempel.
För att minimera hälsorisker och smittspridning väljer Martin & Servera att ställa in våra egna större mässor och kundträffar under våren samt vårt deltagande på större branschevent.
Nu har du möjlighet att genomföra flera av våra populära lärarledda utbildningar som streamade utbildningar, där du medverkar i utbildningen via din egen dator och en videolänk.
Hos GastroMerit kan du utbilda dig via webbutbildningar inom bland annat hygien, serveringstillstånd och ansvarsfull alkoholhantering, ekologiska livsmedel och restaurangekonomi. Bokad webbutbildning genomför du när det passar dig och din verksamhet bäst.
Martin & Servera erbjuder precis allt som ditt kök, din bar, matsal eller butik behöver. Oavsett om du är en restaurang, ett litet kafé, en butik, en hel kommun eller ett rikstäckande restaurangkoncept så vill vi gärna ha dig som kund.