Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspirerande kundsamarbeten
Inspiration

Inspirerande kundsamarbeten

Restaurangbranschen har påverkats stort av den pågående pandemin. Men mitt i allt detta ser vi många spännande och fina initiativ inom branschen. Det finns en stark vilja att göra gott och att bidra med sin kunskap och passion för god och vällagad mat.

Tillsammans med våra kunder kan vi göra skillnad. Vi har under de senaste månaderna fått möjlighet att samarbeta kring flera av våra kunders fina initiativ. Initiativ som har handlat om mat till vårdpersonal, riskgrupper, frivilligorganisationer och mycket annat.

Här följer ett urval av spännande kundinitiativ som pågått under våren och sommaren

Inspiration

Eatery, Fryshuset och Södersjukhuset

Restaurang- och konferensaktören Eatery har drivit ett projekt där man lagat mat som dels gått till personalen på Kvinnokliniken på Södersjukhuset och till Fryshusets projekt ”Barn till ensamma mammor”. Det senare projektet vänder sig till ensamstående kvinnor med barn som lever i ett ekonomiskt utsatt läge eller lever i någon annan form av utsatthet.
Inspiration

Compass Group och vården

Compass Group har under våren använt sina kök i personalmatsalen på Tele2s huvudkontor i Kista för att laga mat som man skänkt till samhällets hårt arbetande vårdpersonal, först ut var S:t Görans sjukhus. Man har lagat 200 portioner varm mat som levererats varje dag .
Inspiration

Mathjälpen med Syster o Bror

Restaurang Syster o Bror startade initiativet ”Mathjälpen”. Här lagar man näringsriktiga matlådor till vårdpersonal. För 100 kronor kan privatpersoner hjälpa till och bidra med en matlåda till intensivvårdspersonal på sjukhus runt om i Stockholm .
Inspiration

Paul Svensson och Tareq Taylor

Maten é klar levererade 4 485 rätter till hjältar inom vården under våren– Initiativet var ett samarbete mellan Paul Svensson och Tareq Taylor. Måltiderna tillagades hos Paul Taylor och Fotografiska och hos Maten¿é klar utifrån antal bidrag som kom in. Ett bidrag på 70 kr räckte till två måltider hos Maten é klar. Måltiderna levererades löpande till sjukvårdspersonal på olika sjukhus framförallt i Stockholm med omnejd och i Skåne etc
Inspiration

Svinn blev till matlådor hos Restauranglabbet

Restauranglabbet – När coronapandemin slog till var Martin & Servera-gruppens samarbetspartner Restauranglabbet snabba i omställningen. I mitten av mars startade man upp ett initiativ där man tog tillvara på de livsmedel som i spåren av Covid-19 riskerar att gå förlorade. Råvarorna har omvandlats till gratis matlådor för riskgrupper, vårdpersonal och familjer i behov.
Inspiration

Frivilliga tillverkar skyddskläder

Förklädesfabriken är ett volontärinitiativ där man tillverkar skyddsförkläden till vården. Varje dag kommer det runt 60 volontärer till fabriken (som egentligen är danslokaler) i Farsta för att skära ut plast, svetsa sömmar och packa förkläden. Man tillverkar ca 1200 förkläden om dagen och levererar till hemtjänst, äldreboenden, servicehem, sjukhus och andra som har behov av skyddskläder.

Läs mer om den rådande situationen

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.