Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Så sparade Klappbryggan Restaurang & Café 50 % på sina kortavgifter

Är du också intresserad av vårt kortinlösenavtal?

Vi kan hjälpa dig att göra en analys av din senaste faktura för att se hur mycket du skulle kunna spara genom att byta avtal.

Här kan du läsa mer och skicka in din senaste faktura.

Brunch på Klappbryggan.

Premiumportalen är en tjänst från Martin & Servera där vi samlar färdigförhandlade avtal som underlättar för dig som driver egen restaurang-, bar- eller caféverksamhet. En av våra mest populära tjänster är vårt kortinlösenavtal. Vi pratade med en av våra kunder, Jeanette Sangfelt på Klappbryggan Restaurang & Café i Åkersberg, för att ta reda på vad tjänsten haft för betydelse i hennes verksamhet.

Berätta om dig – vad är din roll och hur länge har Klappbryggan funnits?

Jag är ägare och restaurangchef här på Klappbryggan och har drivit verksamheten i tre och ett halvt år.

Har ni någon speciell inriktning?

Vi serverar luncher och á la carte varje dag, men även brunch "American style" på helgerna. Menyn är internationell men vi försöker ta vara på och samarbetar med duktiga lokala producenter, till exempel Rindö ostmakeri som ligger i vår närhet. Det finns också en hel del bryggerier runt omkring Åkersberga som vi valt att ta in på vår dryckesmeny. Det är bland annat Roslagens Brygghus, Waxholms Bryggeri och Roslagens Musteri.

Vår köksmästare är ålänning, så han tar hem en hel del charkprodukter därifrån, via lokala leverantörer. Gästerna brukar vara positiva och känna att de ofta får prova något nytt när de besöker oss!

Hur många är ni som jobbar hos er?

Vi är totalt sju helårsanställda, men under högsäsong är vi cirka 15 personer som jobbar. Vi sysselsätter också en hel del extra personal, framför allt studerande ungdomar under året.

När är det som mest intensivt?

Svaret är enkelt: sommarmånaderna och över julborden i december! Förra året utökade vi antalet sittplatser utomhus genom att bygga en flytbrygga i kanalen. Vi gjorde detta för att få fler sittplatser, vilket verkligen är högsta fokus, men också för att nyttja att vi bor i en skärgårdskommun. Under december månad lockar vi både privatpersoner och företagare med vårt härliga julbord.

Hur är det att driva krog i ett mindre område som Åkersberga?

Det går bra, vi har många "stammisar" hos oss. Både folk som jobbar på kontoren runt omkring och de som bor här. Det går kanske inte att jämföra med kroglivet inne i stan, där det alltid är fullt, men vi har fått en mycket jämnare tillströmning nu än när vi startade verksamheten.

Klappbryggan lockar allt ifrån barnfamiljer till äldre. Många har man lärt känna genom åren vilket är kul. Sedan är Klappbryggan ett populärt ställe när det ska firas födelsedagar och andra jubileum.

Vad beställer ni från Martin & Servera?

Vi beställer färskvaror, engångsmaterial, utrustning. Ja, egentligen allt förutom frukt och grönt som vi handlar genom Grönsakshallen Sorunda. Vi planerar att i fortsättningen också beställa hygienartiklarna genom er också.

När anslöt ni er till Premiumportalen?

Jag hade varit igång med Klappbryggan ett tag. I början när vi startade så var jag inte så mottaglig, då gällde det bara att hålla "huvudet ovanför vattenytan". Men sedan när jag hade drivit verksamheten ett tag, och en säljare var här och besökte oss, då kom det på tal.

Varför valde du att bli medlem?

Jag hade kommit igång med verksamheten och börjat fundera på hur vi skulle kunna sänka vissa kostnader. Det som gjorde att jag tog beslutet var att jag framför allt såg möjligheten att ville spara in på de hutlösa kortavgifterna.

Har Premiumportalen hjälpt dig sänka några kostnader?

Absolut! Jag har kommit ner med 50 % i kortavgifter sedan jag anslöt mig till Premiumportalen. Jag tror knappt att det är sant när fakturorna kommer nu för tiden. Jag brukar tänka att jag borde gjort det här tidigare, för jag hade kunnat spara massor med pengar.

Hur mycket pengar rör det sig om?

När jag skulle ansluta mig fick jag hjälp med en uträkning på hur mycket pengar jag skulle spara. Då var det augusti och den månaden rörde det sig om 9900 kronor. På ett år blir det ungefär 50 000 – 70 000 kronor.

Hur ser du att Premiumportalen hjälper dig i din vardag?

Premiumportalen är extra bra för småföretagare. Ensam får jag inte så bra avtal, men genom Premiumportalen blir man en större aktör med bättre villkor.

Vilka av Premiumportalens erbjudanden använder du dig av idag?

Idag använder jag bara kortinlösenavtalet. Tanken framåt är att kolla över alla företagsförsäkringar också.

Kan du rekommendera Premiumportalen för andra kunder och dina kollegor i branschen?

Det skulle jag verkligen göra, det gör att man sparar in på alla onödiga utgifter. Det första en nyöppnad krog bör göra är att ansluta sig till Premiumportalen!

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader