Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Coronapandeminhar drabbathotell- ochrestaurangbranschenhårt.Men vi ser också många krögaresomvägrar att ge upp. De är snabbfotade, kreativa och krigar för sin överlevnad.
Vihar träffatnågra av våra kunder. Läs deras berättelser, ta del av deras insikter och tips- ochhjälp oss hylla den här branschens verkliga kämpar.
Fredrik von Otter, kock och ägare, Hotell Västanå Slott, Gränna, Jönköping
Vi rekommenderar
Inspiration
Fredrik von Otter, kock och ägare, Hotell Västanå Slott
”Jag och min fru är småländskt sparsamma och erfarenheten har lärt oss att man måste ha en krigskassa. Vi hade turen att ha lite reserver när effekterna av coronapandemin drabbade vår verksamhet”, säger Fredrik von Otter, kock och ägare, Hotell Västanå Slott, Gränna, Jönköping.
”Fredagskocken” Mattias Larsson, Modern Gastronomi i Stockholm
Vi rekommenderar
Inspiration
”Fredagskocken” Mattias Larsson, Modern Gastronomi
”På grund av pandemin blev det totalstopp för alla event och nästan alla andra uppdrag jag hade inplanerade under april och maj. Men man får vara kreativ och tänka utanför boxen för att möta de nya utmaningarna. Jag lägger mig inte ner och har tråkigt, jag vill skapa. Det är skoj att testa de nya digitala mötesmöjligheterna”, säger Mattias Larsson, Modern Gastronomi, Stockholm.
Michael Bischofer, kökschef på restaurang Familjen i Göteborg
Vi rekommenderar
Inspiration
Michael Bischofer - restaurang Familjen
”När coronapandemin startade tappade vi 90 procent på en vecka. Det har blivit mycket bättre nu, men vi är inte tillbaka på topp ännu. En första åtgärd var att stänga restaurangen måndagar och tisdagar. Till hösten hoppas vi kunna öppna alla dagar igen", säger Michael Bischofer, kökschef på restaurang Familjen i Göteborg.
”Här i Norrland började vi förbereda oss så snart vi märkte hur tufft våra branschkollegor i södra och mellersta Sverige fick det på grund av coronapandemin. Vi drog i handbromsen direkt och satte oss i krismöten. Hemmagastronomi har en bred verksamhet för att vi ska ha fler ben att stå på", säger Simon Laiti, krögare på Hemmagastronomi i Luleå.
Klas Lindberg, krögare på restaurang Portal i Stockholm
Vi rekommenderar
Inspiration
Klas Lindberg - restaurang Portal
”Våren när pandemin startade var riktigt tuff. Den gav oss ett ordentligt tapp som skakade om oss rejält. Vi var ändå snabbfotade, ställde om organisationen och minskade antalet rätter på menyn för att kapa prepptimmar", säger Klas Lindberg på restaurang Portal i Stockholm.
Vilka restriktioner gäller för restaurangbranschen och besöksnäringen? Vad gäller för den som är arbetsgivare? På den här sidan har vi på Martin & Servera samlat information om vad som gäller just nu för vår bransch.
Restaurangbranschen har påverkats stort av den pågående pandemin. Men mitt i allt detta ser vi många spännande och fina initiativ inom branschen. Det finns en stark vilja att göra gott och att bidra med sin kunskap och passion för god och vällagad mat.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.