Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
”Är du frisk – gå ut och ät och stötta branschen!”
Inspiration

”Är du frisk – gå ut och ät och stötta branschen!”

Coronapandemin har drabbat hotell- och restaurangbranschen hårt. Men vi ser också många krögare som vägrar att ge upp. De är snabbfotade, kreativa och krigar för sin överlevnad.
Vi har träffat några av våra kunder. Läs deras berättelser, ta del av deras insikter och tips och hjälp oss hylla den här branschens verkliga kämpar.

Fredrik von Otter, kock och ägare, Hotell Västanå Slott, Gränna, Jönköping

Inspiration

Fredrik von Otter, kock och ägare, Hotell Västanå Slott

”Jag och min fru är småländskt sparsamma och erfarenheten har lärt oss att man måste ha en krigskassa. Vi hade turen att ha lite reserver när effekterna av coronapandemin drabbade vår verksamhet”, säger Fredrik von Otter, kock och ägare, Hotell Västanå Slott, Gränna, Jönköping.

”Fredagskocken” Mattias Larsson, Modern Gastronomi i Stockholm

Inspiration

”Fredagskocken” Mattias Larsson, Modern Gastronomi

”På grund av pandemin blev det totalstopp för alla event och nästan alla andra uppdrag jag hade inplanerade under april och maj. Men man får vara kreativ och tänka utanför boxen för att möta de nya utmaningarna. Jag lägger mig inte ner och har tråkigt, jag vill skapa. Det är skoj att testa de nya digitala mötesmöjligheterna”, säger Mattias Larsson, Modern Gastronomi, Stockholm.

Michael Bischofer, kökschef på restaurang Familjen i Göteborg

Inspiration

Michael Bischofer - restaurang Familjen

”När coronapandemin startade tappade vi 90 procent på en vecka. Det har blivit mycket bättre nu, men vi är inte tillbaka på topp ännu. En första åtgärd var att stänga restaurangen måndagar och tisdagar. Till hösten hoppas vi kunna öppna alla dagar igen", säger Michael Bischofer, kökschef på restaurang Familjen i Göteborg.

Simon Laiti, krögare på Hemmagastronomi i Luleå

Inspiration

Simon Laiti - Hemmagastronomi

”Här i Norrland började vi förbereda oss så snart vi märkte hur tufft våra branschkollegor i södra och mellersta Sverige fick det på grund av coronapandemin. Vi drog i handbromsen direkt och satte oss i krismöten. Hemmagastronomi har en bred verksamhet för att vi ska ha fler ben att stå på", säger Simon Laiti, krögare på Hemmagastronomi i Luleå.

Klas Lindberg, krögare på restaurang Portal i Stockholm

Inspiration

Klas Lindberg - restaurang Portal

”Våren när pandemin startade var riktigt tuff. Den gav oss ett ordentligt tapp som skakade om oss rejält. Vi var ändå snabbfotade, ställde om organisationen och minskade antalet rätter på menyn för att kapa prepptimmar", säger Klas Lindberg på restaurang Portal i Stockholm.

Som stor aktör mitt i restaurangbranschen kan Martin & Servera genom egen försäljningsstatistik se vilka konsekvenser pandemin hittills fått under 2020: 

  • Storstäderna har drabbats hårdare än övriga landet. En viss återhämtning har skett under våren men fortfarande är storstadsområdena hårt drabbade. 
  • Vinterturistorterna tvingades avsluta skidsäsongen i förtid, det slog främst mot Jämtland, Dalarna och Värmland. 
  • Störst negativ påverkan har krisen haft för hotell, konferens, cateringföretag och eventarrangörer. 
  • Kunder inom segmentet fastfood har klarat sig generellt st. 
  • Öland och Gotland har klarat sig bättre än sommarorterna i Bohuslän, eftersom norska gränsen varit stängd och västra Sverige är beroende av turisterna från Norge. 

Läs mer om den rådande situationen

Inspiration

Senaste informationen om coronasituationen

Här hittar du samlad information om den rådande situationen. Fakta, tips, sortiment och tjänster för din verksamhet. Tillsammans kan vi göra skillnad och ta oss igenom den här tuffa perioden. Tack för att du håller humör och hoppet uppe!
Inspiration

Inspirerande kundsamarbeten

Restaurangbranschen har påverkats stort av den pågående pandemin. Men mitt i allt detta ser vi många spännande och fina initiativ inom branschen. Det finns en stark vilja att göra gott och att bidra med sin kunskap och passion för god och vällagad mat.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader