Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

"Diplomerad Restaurant Manager gav mig ökat självförtroende och nya verktyg i vardagen."


Lisa Hedelin, restaurangchef på Kommendören.
Lisa Hedelin är Restaurangchef på Kommendören i Stockholm och gick våren 2016 Diplomerad Restaurant Manager hos Martin & Serveras utbildningsverksamhet GastroMerit. Vi ställde några korta frågor om vad hon tar med sig efter utbildningen och hur hon praktiskt använder sig av sina nya kunskaper.

Varför valde du att gå utbildningen Diplomerad Restaurant Manager?

"I samma veva som jag blev tillfrågad utav min arbetsgivare ifall jag ville bli restaurangchef på Kommendören, så kom terminsutbildningen Diplomerad Restaurant Manager på tal. Jag läste på om utbildningen och blev snabbt intresserad. Jag ville utvecklas och jobba mig uppåt och behövde förkunskaper."

Vad tar du med dig från utbildningen?

"Det viktigaste jag tar med mig är ett ökat självförtroende. Jag hade ingen tidigare erfarenhet när jag blev restaurangchef och kände att jag behövde lite kött på benen för att ta mig an uppgiften på bästa möjliga sätt. I utbildningen ingår bland annat ekonomi, affärsmannaskap, service och ledarskap, vilket är viktiga delar att ha kunskap i som restaurangchef och ledare."

Vilken var den största aha-upplevelsen under utbildningen?

"Det var väldigt lärorikt att dela erfarenheter med de övriga kursdeltagarna. Jag lärde mig att ta hjälp av personer med mer erfarenhet än mig själv och att inte vara rädd för att göra fel i början. Den största aha-upplevelsen var nog att även jag med mindre erfarenhet kunde bistå med intressanta idéer och synpunkter som kunde hjälpa andra på traven. Alla behöver vi hjälp ibland."

Hur använder du dina nya kunskaper i din arbetsvardag?

"De ekonomiska bitarna har jag användning för mer eller mindre dagligen, medan andra delar från kursen plockas fram när man har kört fast inom ett område eller behöver inspiration. Man får lära sig väldigt mycket på kort tid, så man får prova sig fram och se vilka medel som passar en själv och arbetsplatsen bäst."

Vad var dina förväntningar och hur blev utfallet?

"Jag har väldigt höga krav på mig själv och hade höga förväntningar på utbildningen. Jag var en nybörjare på området när terminen startade och förväntade mig att examinera som en självsäkrare och mer erfaren restaurangchef. Det kom inte på en gång. Idag, cirka ett år efter utbildningen, kan jag däremot säga att med den arbetserfarenhet jag har fått i kombination med utbildningen så har mina förväntningar uppfyllts."

Fakta om terminsutbildningen Diplomerad Restaurant Manager

Den här utbildningen vänder sig till dig som är eller vill bli krögare eller restaurangchef. Den passar även dig med personalansvar eller annan ledarroll på restaurang. Under utbildningen får du kunskap och verktyg för hur du driver en framgångsrik restaurangverksamhet.

Här kan du läsa mer om utbildningen och se nästa terminsstart.

Har du frågor om utbildningen? Kontakta gärna GastroMerit på gastromerit@martinservera.se.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.