Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Lönsam start på nya året

2023 har slagit upp portarna och restaurangerna med det. Så här i början av året kan det vara är en god idé att ta sig tid till att se över sin ekonomi, planera sitt år och passa på att samla på sig kunskap. Här har vi samlat inspiration, tips och erbjudanden för att du ska kunna driva en lönsam restaurang.

Som värdefull kund till oss

GastroMerit

Gratis utbildning i restaurangekonomi

Du som är kund i Martin & Servera-gruppen får kostnadsfritt gå GastroMerit webbutbildning Grunderna i Restaurangekonomi. Kursen ger dig koll på kalkylering, prissättning, menyplanering och menyoptimering och ger dig en bra förståelse för hur din verksamhet ska få en god och stabil ekonomi.

Ange kampanjkod: Gratis. Gäller 2/1-26/2 2023. 
Tjänster

Vi bjuder på anslutningsavgiften på marknadens bästa kortinlösenavtal

Vi har förhandlat fram ett av de mest förmånliga avtalen på marknaden för korttransaktioner. Idag sparar en kund som använder sig av vårt avtal hos Swedbank Pay i snitt 10 000 kronor om året. Just nu bjuder vi dig som är kund i Martin & Servera-gruppen på anslutningsavgiften. Du kan själv beräkna vad du skulle spara på vårt avtal och lägga en intresseanmälan direkt på hemsidan. 

Gäller 2/1-26/2 2023.

Våra egna varor

Sortiment

Byt ut det du kan

Det finns många sätt att spara pengar i ett kök. Vad händer om du ersätter en basvara mot en annan, eller om du byter ut dina disk- och kemartiklar? Våra egna varor tar vi fram för att stärka vårt erbjudande till dig som kund. Med färre mellanhänder men med samma höga kvalitetskrav utvecklar vi produkter för att möta dina behov. Råvaror, utrustning, non food och kemartiklar, framtagna av oss - till dig.
Kunskap

Våra egna varor

Våra egna varor heter Martin & Servera, Martin & Servera Premium, Martin Olsson, Formo, Destino, BAS, Diskteknik och Kung kaffe. Gemensamt för våra egna varor är att det är produkter du bara hittar hos oss och som vi har tagit fram utifrån våra olika kunders behov.

Lönsam kunskap och tips

Inspiration

Tips för minskade kostnader och ökad lönsamhet

När kostnader stiger gäller det att försöka spara in där det går. Genom åren har vi fått många matnyttiga tips från kunder, kockar, leverantörer och medarbetare. Här hittar du några utvalda.
Kunskap

Handla i säsong

Att handla i säsong har aldrig varit mer rätt, det är både ekonomiskt och klimatsmart. Ta en titt på vad som är aktuellt just nu i vår säsongskalender.
Tjänster

Minska ditt svinn med Generation Waste

Minska mängden matsvinn och driv en mer lönsam och hållbar restaurang med Generation Wastes tjänster och utbildningar. Med det digitala verktyget får du kunskap om vad som slängs i din verksamhet så att du kan minska mängden svinn både från köket och från serveringen. Du som kund i Martin & Servera-gruppen får  10% rabatt på uppstartskostnaden och månadslicensen av det digitala mätverktyget.
 
Sortiment

Rädda mat med utförsäljningslistan

I utförsäljningslistan presenterar vi artiklar som av någon anledning inte kan säljas till ordinarie pris. Det handlar om artiklar med kort datum eller skadad kartong till exempel.

Hållbara och lönsamma tips från Emelie Hansson

  • Jobba med färre rätter. Du slipper breda inköp och minskar risken för onödigt svinn.
  • Ge dig själv svängrum på menyn. Beskriv i ord i stället för råvaror så kan du justera komponenterna efter bästa pris och tillgänglighet.
  • Våga vänta. Planera veckan utifrån vår utförsäljningslista – då räddar du inte bara mat, det är också ekonomiskt.
  • Se över dina proportioner. Den gröna omställningen är redan på framfart, minska på dyra proteiner och öka mängden proteinrika grönsaker som till exempel bönor, linser och broccoli.
  • Mixa och blanda. Många klassiska rätter kan enkelt bli både billigare och mer miljösmarta om man blandar i mer grova grönsaker, linser och bönor.
  • Var tydlig. Ekologiska och svenska produkter är fortsatt viktigt för både gäster och miljön så lyft fram det tydligt på menyn så att du får ut värdet mot dina gäster.   
  • Se till att personalen har hela bilden. Vet alla hur portionsberäkningen ser ut och vad det kostar när inte kalkylen stämmer överens med förbrukningen? Genomsyrar den insikten hela din verksamhet finns mycket att vinna.
  • Utmana dig själv. Hur hanterar du det som blir över eller som är kantstött? Frys in, fermentera, koka, baka, rosta, pickla eller gör till en god buljong.
  • Ring din säljare. Hittar du inte det du söker eller är din favoritråvara restad? Vi har otroligt kompetent personal som gärna hjälper dig hitta alternativ.
  • Involvera dina gäster. Den allmänna kunskapen om hållbarhet är utbredd, fråga dina gäster om de vill ha bröd innan det hamnar på bordet och förklara när någonting tagit slut (men kom med ett kreativt alternativ).

Emelie Hansson är hållbarhets- och kvalitetschef i Martin & Servera-gruppen.

Ta hand om hela råvaran

Matsvinn och hållbarhet är vår tids kanske viktigaste frågor och går hand i hand med varandra. Genom att hålla koll på svinnet, portionsstorleken och ta hand om hela råvaran skapar du förutsättningar för en verkligt lönsam - och hållbar restaurang. På GastroMerit har man gått samman med några av de bästa spelarna inom hållbarhetsfrågor; Generation Waste och Sébastien Boudet och tagit fram två riktigt bra kursnyheter.


GastroMerit

Matsvinn: en workshop för ett hållbart köksarbete i praktiken

Matsvinn är en av de viktigaste frågorna att tackla både nu och i framtiden. Boka in en heldag med Generation Waste och ta dina kunskaper till nya höjder.
GastroMerit

Hållbarhet i fokus - med Sébastien Boudet

När hållbarhet är på toppen av agendan ska du se till att konkretisera och utvidga verksamhetens idéer med hjälp av Sébastien Boudet.

Tips på hur du kan minska matsvinnet i restaurangköket

Video

Se 5 tips för minskat matsvinn

Video

Se tips från Jessie Sommarström, kreativ ledare på Urban Deli

Med kål i fokus

Recept

Grönkål- och svartkålspasta

Recept

Helbakad och fermenterad vitkål

Recept

Krämig kål med äpple och picklad senap

Recept

Friterad brysselkål med tryffel

Recept

Kålrotslasagne ala salladstyle

Recept

Rotselleri i sin egen buljong

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.