Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Inspiration

Nytt nummer av magasin Inspiration

Välkommen att bläddra i vårt senaste inspirationsmagasin som vi önskar bjuder dig på både nya intryck och idéer.

I årets tredje nummer av magasin Inspiration kan du bland annat läsa om Roy Fares och Mr Cake. Fokus ligger också på prisbelönta Lilla Bjers, Falkenberg Strandbad samt att vi får restaurangtips av Svenska Kocklandslaget.

Ladda hem magasin #3 2018 här

Reportage i fokus

Inspiration

Roy Fares om Mr Cake, bakverken och framtidsplanerna

Bakverk ska vara visuellt vackra och härliga, de behöver inte vara jätteperfekta. Det viktiga när man går in på ett café är att det ska kännas som att gå in i en söt drömvärld, till en tårtbonanza. Så låter det när Roy Fares får bestämma. Den femfaldiga kokboksförfattaren, ständigt tv-aktuelle och prisade konditorn driver, tillsammans med Mattias Ljungberg, caféet Mr Cake i Stockholm.
Inspiration

Namu i Malmö

Jennie Walldén lagade hem vinsten i Sveriges Mästerkock 2013, och fick en helt ny karriär. Idag driver hon egna restaurangen Namu i Malmö och arbetar även som tv-kock.
Inspiration

Grödor, växthus och lugn på magiska Lilla Bjers

Odla, skörda, tillaga och servera. På pärlan Lilla Bjers i Västerhejde utanför Visby arbetar de med råvaran hela vägen. Rätterna komponeras efter dagens skörd och grönsakerna, som alla odlas på gården, är mittpunkten på tallriken. Hit lockas turister och gotlänningar från början av maj till slutet av september för mat, dryck och naturligtvis för upplevelsen.
Inspiration

Taste the Waste

Att utnyttja råvaror från topp till tå har gått från trend till självklarhet i köken. Alla kloka kockar vet att en del av vinsten försvinner i soptunnan om den inte bevakas med falkögon. Många sätter en ära i att hitta nya styckningsdetaljer på allt från gris till broccoli. Möt hjältarna som tar hand om spillråvarorna!
Inspiration

Varje detalj måste sitta perfekt

Som ung tänkte Mercedes Bachelet bli jurist, eller kanske diplomat. Men så blev hon biten av restaurangbranschen och hennes egen hunger gjorde att hon ville bli så bra hon kunde. Efter nyckelroller på bland annat Le Rouge och Mathias Dahlgren arbetar hon idag som general manager på Adam & Albin.

Ladda ner tidigare nummer av Martin & Serveras Inspirationsmagasin

#2 2018

Hä kan du bland annat läsa om Mathias Dahlgren och det naturliga köket. Vi tittar på sommarens drycker. Fokus ligger också på hållbarhet på Högberga gård, samt pratar lokala råvaror med Bastard Burgers.

#1 2018

Här kan du bland annat läsa om några av branschens många unga talanger – de fyra kvinnliga stipendiaterna som tränar med Svenska Kocklandslaget. Ett projekt vi stödjer. Vi tittar även på den fortsatt starka efterfrågan på produkter som är producerade med omsorg om människor, djur och natur.

#3 2017

Vi reser både söderut och norrut i vårt avlånga land och inspireras av fantastiska lokala råvaror med tydligt ursprung. Du kan bland annat läsa om Malmö som restaurangstad, om Simon Laiti i Luleå och om Spis Mat & Dryck i Kiruna.

#2 2017

Frukost på bryggserveringen. Grillbuffé i skymningen. En glass på torget. Pinfärska skaldjur till lunch. Det serveras fantastiska upplevelser – och skapas underbara minnen – på sommarkrogar runt om i Sverige.

#1 2017

I årets första nummer inspirerades vi av förortskrogar utanför Stockholm city. Vi gjorde även en djupdykning i föreningen Exceptionell råvara och utforskade nya smarta digitala lösningar.

#3 2016

Höstnumret 2016 hade tema hållbarhet. Alla vi som arbetar professionellt med mat har stor möjlighet att vara med och påverka. Varje dag tar vi alla en mängd beslut som är avgörande för att världen ska utvecklas på ett hållbart sätt.

#2 2016

I sommarnumret mötte vi Jens Linder som berättade om koreansk matlagning, Niklas Ekstedt som lyfte fram sociala mediers betydelse för att fylla restaurangen och Björn Kjellberg som skapade bra energi kring dryckesscenen.

#1 2016

I vinterns nummer av inspirationsmagasinet hade vi skånespecial. Vi besökte Bastard, Ambiance à Vindåkra och Villa Strandvägen. Daniel Crespi, årets sommelier 2015, inspirerade kring mat som passar till vin.

#3 2015

I det här numret intervjuade vi en av Sveriges mest framgångsrika kockar – Karin Fransson, kökschef på Hotell Borgholm, Öland. Vi berättade också mer om vårt spännande och roliga samarbete med Årets Kock.

#2 2015

Vi tog oss till Österlen för att få reda på mer om Daniel Berlins unika koncept. Vi tittade även djupt ner i potatisåkern för att förstå det unika med våra svenska potatissorter.

#1 2015

I detta nummer kunde du möta Tommy Myllymäki, Daniel Roos, Jonas Dahlbom, Franjo Pravdic, Katja Ahlström, Lovisa Malmqvist, Natalie Stark Nässlin och många fler.

#1 2014

I vårt allra första magasin Inspiration berättade vi om färskvarunyheter, besökte restaurang Koka i Göteborg och intervjuade några av de som tävlade i VM för kockar, Bocuse d'Or.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader