Din order- & leveranskalender

Tjänster

MOR Online hjälper dig med kalkylen

  • Jul/Julbord
MOR Online

MOR Online – Marknadens bästa restaurangekonomiprogram

Martin & Serveras restaurangekonomiprogram MOR Online ger dig ökad lönsamhet och tid över till annat. Programmet hjälper dig med allt från inventering till kalkylering och prissättning av dina rätter.
Genom Martin & Serveras restaurangekonomiprogram MOR Online är det enkelt att kalkylera fram hur en maträtt bör prissättas för att ge den lönsamhet som behövs. I programmet kan du som krögare se hur kalkylen förändras när en råvara i receptet byts ut mot en annan.

MOR Online uppdateras dagligen med nya artiklar och aktuella priser. Programmet hjälper dig att hitta allt från KRAV-märkta artiklar till tusentals olika recept. I programmet kan du sedan göra en enkel kalkyl utifrån råvarukostnaden, eller en komplett kalkyl där de övriga kostnaderna räknas med, till exempel för personal och förbrukningsvaror.

Låt säga att du har en julbordsbuffé som består av 30 olika komponenter och portionsstorleken är beräknad till 800 gram. Då kan du se i MOR Online exakt vad senapssillen kostar per person, men också vad totalkostnaden blir per person. Det är bra information att utgå ifrån när rätterna ställs fram på julbordet. Ekonomin kan förbättras väsentligt genom att till exempel inte placera dyrare rätter i början av julbordet.

Det är viktigt att göra en efterkalkyl. Då får du som krögare siffror att jämföra med. Statistik för julbordet är extra viktigt eftersom det är en stor inkomstkälla för dig som restauratör, kanske årets största och nästa år ska samma process göras igen.

Viktigt att stämma av siffrorna

Att stämma av kostnaderna efter cirka två veckors servering är också ett tips. De flesta restauranger serverar julbord i mellan 3–5 veckor. Då får krögaren koll på om det har gått som det var tänkt. Hur mycket har vi serverat av det vi producerat? Vad äter snittgästen?

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader