Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Möt våra kursledare: Anders Ramsay

Boka idag

GastroMerit

Vegetarisk meny i världsklass

Restaurangbesökarnas intresse för och kunskap kring växtbaserad mat bara fortsätter att öka. I kursen "Vegetarisk meny i världsklass" lär du dig skapa en avsmakningsmeny endast med råvaror från växtriket.

Kursinformation - Vegetarisk Fine Dining

Längd: En heldag

Pris: 2950 kr exkl moms
Boka

Stockholm   24/3 2020
     
Göteborg   13/5 2020
     
Umeå   26/2 2020
     
GastroMerit

Vegetariskt för lunch och take away

Vill du lära dig servera växtbaserad mat som är näringsrik och god? Då är det här kursen för dig.

Kursinformation - Laga vegetariskt till lunch, buffé och konferens

Längd: En heldag

Pris: 2950 kr exkl moms
Boka

Stockholm   5/2 2020
    22/4 2020
     
Malmö   17/3 2020
Anders Ramsay är kursledare på GastroMerits utbildningar Vegetarisk Fine Dining och Laga vegetariskt till lunch och catering. Under kurserna får du bland annat lära dig att servera både näringsrik och god vegetarisk mat. Vi har träffat Anders och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningarna.

Hej Anders, kan du berätta lite om dig själv och din bakgrund?

Jag är uppvuxen i ett hem i en Stockholmsförort där det lagades klassisk mat som köttfärssåser, falukorvar, stekta strömmingar och söndagsstek. Mitt första riktiga köksjobb var på Köttspis, en källarkrog i Gamla Stan. När jag var 20 år gammal gick jag över till en vegetarisk kosthållning på grund av hälso- och träningsrelaterade skäl. Detta kom även att färga mina karriärval och intressen. Jag har hunnit att arbeta på små kvarterskrogar, lunchrestaurang, finkrog med ambitioner, catering/festvåning, drivit eget samt haft roliga jobb som Nobelfesten under 10 års tid, diverse juryuppdrag, tidningsjobb, representationsmatlagning för Indiska ambassaden och Keralas turistbyrå, matlagningstävlingar både i Sverige och internationellt, samt arbetat i bland annat England, Spanien, Indien och USA. Jag har under de senaste 10 åren också engagerat mig i miljö- och klimatdebatten, är medgrundare till Vegetariska Kockars Förening samt den årliga tävlingen Plantable Cooking Contest, som anses vara SM i vegetarisk kokkonst.

Var kommer ditt intresse för vegetarisk mat och matlagning ifrån?

Jag tränade styrketräning, löpning och kampsport (Tae Kwon Do) men kände att något inte riktigt stämde i kroppen. Då började jag lägga om kosten och upptäckte att jag mådde mycket bättre av en växtbaserad kosthållning som gjorde mig lättare, snabbare och gav mig bättre återhämtning efter hårda träningspass. Det såg jag som en bra anledning att börja utforska det vegetariska köket, något som jag varit ganska ointresserad av tidigare och dessutom varit väldigt okunnig inom. Det blev en utmaning att hitta smaker, texturer och kombinationer som kunde leva upp till, och ersätta, all den mat jag sedan barnsben lärt mig älska. Under resans gång har jag upptäckt många fördelar men även stött på en del hinder, och dessa delar jag gärna med mig av.

Vad tar man med sig efter att ha varit på en av dina kurser?

Nya tekniker och matlagningsmetoder samt insikten att det inte behöver vara så svårt med vegetariskt. Du får också nya perspektiv och inspiration för att ta din egen vegetariska matlagning vidare.

Vegetarisk Fine Dining

I den här kursen får du utveckla dina kunskaper kring vegetarisk fine dining-matlagning, både teoretisk och praktiskt. Du får tillaga en fem-rätters vegetarisk avsmakningsmeny för att sedan avsluta dagen med ett teoretiskt pass.

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om vegetarisk matlagning ur ett fine dining-perspektiv och lära dig göra en växtbaserad avsmakningsmeny.

Laga vegetariskt till lunch, buffé och konferens

Den här kursen ger dig kreativa idéer kring hur du kan addera mer vegetabilier till din meny. Du får lära dig olika tekniker, alternativa produkter och metoder för att laga mat till många.

Kursen vänder sig till dig som arbetar i köket på lunchrestaurang, skola, förskola eller konferensverksamhet och som vill lära dig tekniker, produkter och metoder för vegetarisk matlagning.

Utbildningar hos GastroMerit

GastroMerit

Utbildningar som utvecklar din verksamhet

Hos GastroMerit hittar du ett starkt utbildningsprogram med kurser och utbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen som dig som befinner dig mitt i yrkeslivet. Alla är välkomna!

Möt fler av GastroMerits kursledare

Inspiration

Möt våra kursledare: Joachim Mueller

Joachim Mueller är kursledare på GastroMerits utbildning Kreativa luncher. Under kursen får du tips, recept och många kreativa infallsvinklar. Detta hjälper dig att utveckla nya rätter till din lunchrestaurang. Vi har träffat Joachim och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningen.
Inspiration

Möt våra kursledare: Unn Berry

Unn Berry är kursledare på tre av GastroMerits utbildningar, Ny som chef, Framgångsrikt ledarskap och Grundläggande presentationsteknik. Vi har träffat Unn och ställt 5 snabba frågor om henne och utbildningarna.
Inspiration

Möt våra kursledare: Anne-Lie Lokko

Anne-Lie Lokko är kursledare på GastroMerit-utbildningen Bli proffs på sociala medier. Vi har träffat Anne-Lie och ställt 5 snabba frågor om henne och kursen.
Inspiration

Möt våra kursledare: Roberto Picornell

Roberto Picornell är kursledare på GastroMerits diplomutbildning Restaurant Manager. Vi har träffat Roberto och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningen.
Inspiration

Möt våra kursledare: Robert Fredh

Robert Fredh är kursledare på GastroMerits sommelierutbildning. Vi har träffat Robert och ställt 5 snabba frågor om honom och kursen.
GastroMerit

Möt våra kursledare: Björn Salomonsson

Björn Salomonsson är kursledare för kursen Skapa merförsäljning hos GastroMerit. Vi har träffat Björn och ställt 5 snabba frågor om honom och kursen.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.