Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

ÖppnaDörren – för ett öppnare Sverige

Hållbarhet

Människor och värderingar

I Martin & Servera-koncernen jobbar omkring 3 200 medarbetare. Anställda som trivs, utvecklas, mår bra och känner sig trygga - det utgör grunden för vår framgång. Mångfald berikar vårt företag och samarbetet med kunder och leverantörer.
Om oss

Branschsamarbeten

Martin & Servera är en stor aktör och supporter till restaurang- och storköksbranschen. Att medverka i branschprojekt och stödja utvecklingen i restaurang- och storkökssektorn är naturligt för oss.
Möten människor emellan är nyckeln till ömsesidig förståelse och minskad segregation. ÖppnaDörren hjälper etablerade och nya svenskar att mötas. Martin & Servera gör det enkelt för medarbetarna att vara en del av initiativet!

Initiativet med ÖppnaDörren startades av Axfoundation med målet att ge nya svenskar en chans att komma i kontakt med oss som bott här lite längre.

"Jag öppnar gärna dörren igen, det var roligt och lätt"

Det var en av kommentarerna när medarbetare från Martin & Servera provade ÖppnaDörren i vintras och fick möjligheten att träffa och nätverka med nya svenskar som vill etablera sig på arbetsmarknaden.

Resultatet hos oss blev över förväntan och vi har beslutat att erbjuda alla anställda på Martin & Servera möjlighet att delta i ÖppnaDörren.

Martin & Serveras vd Håkan Åkerström var en av piloterna i vintras:

"Det är ett privilegium att få träffa personer med en annan bakgrund och ta del av deras resa genom livet och arbetslivet. ÖppnaDörren är ett viktigt och samtidigt roligt initiativ där vi får möjlighet att fördjupa oss i mångfaldsfrågorna på ett nytt och konkret sätt. Att få möta personer med en annan bakgrund – som samtidigt har så mycket gemensamt med oss – berikar verkligen. Och vi behöver dem och deras kompetens, både i samhället och i Martin & Servera."

För våra medarbetare innebär det att de på ett enkelt sätt ges möjlighet att träffa personer med annan bakgrund, att de får dela med dig av din kunskap om samhället och arbetslivet och kanske öppna dörrar för dessa personer.

För oss som företag innebär det här initiativet bland annat att vi blir bättre på att förstå våra kunder som i många fall är nya svenskar. Det hjälper oss även att hitta nya kandidater att rekrytera till lediga tjänster och det bidrar till vårt arbete med att fylla våra värdeord med mening.

Redan piloten gav resultat

En av de nyanlända har redan blivit anställd hos Martin & Servera. Jonathan Rollins anställdes på transportfunktionen i Årsta till följd av ett möte genom Yrkesdörren.

"I had learned not to get my hopes up anymore. You never know when a tyvärr is gonna pop up. But this wasn't an interview. I could feel good about this. I may even have made a friend out of this. My job search finally ended after almost three years. My unique perspective and experience and background is going to help my company improve in the long run. I can't thank Yrkesdörren enough. I can't thank my friend Amat enough."

Vill du läsa mer om hur det är att flytta till Sverige från ett annat land? Tips: Jonathans blogg.

Hur fungerar ÖppnaDörren?

ÖppnaDörren består av flera olika initiativ.

  • Yrkesdörren finns till för att skapa nätverk mellan etablerade och nya svenskar. Genom Yrkesdörren kan du träffa någon med en annan bakgrund än din egen för att snacka jobb och öppna dörren till nya kontakter.
  • Invitationsdepartementet är en middagsklubb där nya och etablerade svenskar matchas ihop för att äta en middag tillsammans.
  • Kompisbyrån För samman nya och etablerade svenskar med liknande intressen för 'kompisfika'. 
  • Svenska med baby sammanför barn och föräldralediga från olika bostadsområden och med ursprung i hela världen.
Video

ÖppnaDörren

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.