Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Inspiration

Restaurangutställning i Årsta

Show room i Årsta

Öppettider för utställningen i Årsta

För att ge dig som kund bästa möjliga service och upplevelse är det från och med augusti 2018 endast öppet för förbokade besök i vår utrustningsutställning i Årsta. Det innebär att du som är kund är varmt välkommen att kontakta din säljare i förväg för att få hjälp med ditt besök.

 

För att boka besök går det bra att mejla till restaurangutrustning@martinservera.se eller ringa 08-722 25 21. För övriga ärenden går det bra att ringa växelnummer:
08-722 25 00.

 

Välkommen! 

I mars 2015 genomfördes en ombyggnation av Martin & Serveras restaurangutställning på huvudkontoret i Årsta. Bakom ombyggnationen fanns tre nyckelpersoner; Martin Åkesson, specialistsäljare utrustning, Josefin Sandberg, vd-assistent och Ronny Bergström, säkerhet och miljö.

På sex månader genomgick utställningen en enorm förändring. Tack vare ombyggnationen finns idag ett organiserat, lättillgängligt och inspirerande show room där krögare kan känna och klämma på porslin, glas, köksutrustning och kläder.

Om projektet

Restaurangutställningen var i stort behov av en uppfräschning. Specialistsäljarna inom utrustning bjöd inte gärna in krögare för en rundtur och en stor yta fungerade mest som ett oorganiserat lager. Samtidigt behövdes mer utrymmen för konferenslokaler och tillsammans blev dessa punkter ett gemensamt förändringsprojekt. Josefin Sandberg, vd-assistent, berättar hur projektet tog fart:

"Jag tillsammans med Ronny Bergström och Martin Åkesson blev tidigt inkopplade i projektet på grund av våra olika kunskapsområden. Vi blev tipsade om Åse Ulvtorp, inredningsdesigner, som driver Åse Decor, att hjälpa oss i planeringen av ombyggnationen. Åse hade enormt mycket idéer och skissade snabbt upp lösningar för hur vi kunde skapa en smart och tilltalande restaurangutställning på en mindre yta. Eva Alwén, arkitekt på Detab, ritade konferensrummen som skulle bli en del av den tidigare befintliga utställningsytan."

Ombyggnationen

Arbetet tog fart och under sommaren 2015 gjordes den stora ombyggnationen.

"Det var våra egna fastighetsbyggare som byggde utställningen, tillsammans med SVEA gruppen som stod för den mer avancerade ombyggnationen av exempelvis baren. Öhmans bygg var ansvariga för konferensrummen" berättar Josefin.

Vi pratar med Britt Johansson som jobbat på Martin & Servera i 15 år. Sedan 2012 har hon arbetat som säljare för utrustning. Idag är hon ansvarig för utställnigen i Årsta och finns tillgänglig för den som kommer förbi som besökare. Till utställningen kommer många kunder som bjuds in av Martin & Serveras utesäljare, men också de kunder som vill ha mer inspiration än vad en tryckt katalog kan ge.

"Skillnaden i att känna vikten eller tjockleken på ett glas eller strukturen på en tallrik är stor mot att bläddra i en katalog" menar Britt.

Även restauratörer från andra delar av landet kommer och besöker utställningen. Oftast har deras besök förmedlats via deras egna lokala säljare och Britt med sina kollegor kan ta emot och hjälpa kunden på plats här i Årsta.

Hur tas den nya utställningen emot av krögare och vad är den största förändringen?

"Det är otroligt positiva reaktioner. Vissa som varit här tidigare känner inte igen sig. Den största förändringen är att utställningen nu är uppbyggd i miljöer istället för bara produktkategorier. Direkt då du kliver in i utställningen har vi en restaurangmiljö som vi kan förändra efter säsong, med jul, påsk, bistrokänsla med mera. Sedan har vi baren som är levande med attiraljer som lyfter känslan av att vara en riktig bar. Längst in på utställningen har vi vår utrustning- och köksdel där vi fortfarande jobbar med lite finjusteringar."

Britt berättar att det nya utseendet ger inspiration till kunden som är på plats. Utställningsytan har blivit mindre, men produkterna framträder mer. De har framförallt valt att visa det sortiment som finns i lager och snabbt kan vara hos kund.

"Men självklart visar vi mycket nyheter och trender som har längre leveranstid också" säger Britt.

Roligare att gå till jobbet

Restaurangutställningen har inte bara fått sig en rejäl uppfräschning som tagits emot positivt av alla besökare.

"Arbetsmiljön har blivit så himla mycket bättre för oss som jobbar här, ljuset är bättre och det hårda stengolvet har försvunnit till fördel för ett mjukare. Det är ännu roligare att gå till jobbet idag" avslutar Britt.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader