Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Tre miljoner skumtomtar väntar på att marschera mot Sveriges julbord
Inspiration

Tre miljoner skumtomtar väntar på att marschera mot Sveriges julbord

Sveriges restauranger – och Martin & Servera – står och stampar i kulisserna. Julborden står för dörren! Under de närmaste veckorna rullar stora volymer av råvaror till restaurangernas julbord ut från Martin & Serveras lastkajer. Vi ser att fokus ligger på svenskt och gärna regionalt, hellre lite färre rätter – men med riktigt hög kvalitet.
- Det är verkligen tomtarnas julverkstad på våra stora lager just nu. Och Sveriges restauranger väntar ivrigt på att komma i gång. Och det låter som att det är bra bokat inför julborden, så jag säger som de gör på Mello ”Nu kör vi!”, säger Kristina Ossmark, kommunikationsdirektör, Martin & Servera-gruppen. 
 

Vad är det då som gäller julen 2022?  

Här är aktuella tips från några av våra kunniga medarbetare:

• När tiderna är tuffa är det traditioner och gamla klassiker som funkar allra bäst. Storsäljarna är fortfarande köttbullar, julskinka och chark. 

• Med den brist på kockar och annan personal som många kunder lever med just nu – lämna preppen till din leverantör – utnyttja möjligheterna med färdigskuret, färdigskivat, färdigkryddat, färdiginlagt och färdiglagat.  

• Ta in det gröna på julbordet. Låt kål och rotfrukter bli en naturlig, vacker och dessutom kostnadseffektiv del av julbordet.  

• Smör, ost och sill blir aldrig omodernt – och nu finns smakrika, härliga ostar från nästan varje del av Sverige.  

• Gå ner i storlek på serveringsfaten på buffén och fyll hellre på en gång till – för att inte riskera mer svinn. 

• Se till att du har bra växtbaserade rätter så att flexitarianer, vegetarianer och veganer får det de vill ha. Ställ inte vego-utbudet undangömt i ett hörn. Nu förväntas kött- och vego-alternativ synas bredvid varandra på den stora buffén – se bara till att skylta tydligt! 

• Charkprodukter från vilt – älg, hjort, vildsvin, ren, björn mm – verkar stå högst upp på alla kockars önskelista. Chark ska vara lokal, regional eller åtminstone svensk.  

• Låt gärna första serveringens sillar stå dukade när gästerna anländer till bordet. Det sparar både utrymme på buffén och arbetstid för serveringspersonalen.  

• Konfektyr och gottebord växer. Tre miljoner skumtomtar väntar på att få marschera ut från Martin & Serveras lager. 

• Nu har Galatea tagit fram världens första helt alkoholfria Skåne. Även den som kör kan vara med och sjunga! 

• Ta in skaldjur på julens menyer. Nu är det kallt i vattnen och skaldjuren är som bäst!
Med önskan om en fin jul!

Se också

Inspiration

Allt för julen

Vi är redo för jul! Inför årets alla härliga julbord har vi dukat upp med inspiration, tips, recept och kampanjpriser på mängder av julfavoriter. Allt du behöver för att servera dina gäster en riktigt god jul, helt enkelt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.