Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Webbinarium: Hållbar jul
Inspiration

Webbinarium: Hållbar jul

Laddat för julen! Nu förbereder många för julens serveringar – som handlar om både tradition och innovation. Martin & Serveras nya webbinarium tar upp hur julen kan bli mer hållbar, både utifrån vad som hamnar på tallriken och hur du med hjälp av god köksekonomi kan säkra en långsiktigt hållbar verksamhet. Det blir också en djupdykning i branschens kanske mest aktuella fråga: hur säkrar vi personalförsörjningen nu och i framtiden?

Här kan du se vårt kostnadsfria webbinarium:
Hållbar jul

Webbinariet är cirka 37 minuter långt och kommer att finnas tillgängligt under flera veckor.

Detta är ett initiativ av Martin & Servera-gruppen i samarbete med: 
Arla, Feldt's och Dalsjöfors.

Innehåll:


Moderator: Mattias Larsson

Mattias Larsson är kock och kokboksförfattare och ett känt ansikte för Martin & Serveras kunder. Han har genom åren hållit i flera populära kurser i vår utbildningsverksamhet GastroMerit och deltagit som moderator på många mässor och event. Till vardags driver han företaget Modern Gastronomi och för den bredare allmänheten är han känd som Fredagskocken, efter mångårig medverkan i radio.

Hållbar jul med Juniorkocklandslaget


Svenska Juniorkocklandslaget
 har fått utmaningen att göra ett antal julrätter med hållbarhetstema. Emmah Strömberg (Étoile) och Melvin Glimstål (Oaxen) har skapat en fyrarättersmeny utifrån ett hållbarhetstema. Fokus ligger på möjligheten att byta ut traditionella råvaror till mer hållbara och att ta tillvara på rester.

Samtalspanel – personalförsörjning i restaurangbranschen


Hur får vi in fler medarbetare i branschen – och vilka kan vara med och påverka? Hur blir vi attraktiva på arbetsmarknaden? Hur kan restaurangbranschen marknadsföras bättre?

Personalförsörjning är en av julens kanske största utmaningar – och en stor utmaning för branschen, vilket inte minst problematiseras av att coronapandemin lett till att många har slutat i restaurangbranschen och sökt sig till andra yrken. Den här panelen belyser personalförsörjning ur olika vinklar och lyfter möjligheterna framöver.

Medverkande: Nina Westerlind, försäljningschef Martin & Servera, Sebastian Pettersson, konditor och coach Juniorkocklandslaget (bilden ovan) och Peter Thomelius, chef kompetensförsörjning Visita (bilden till höger).

Hållbar köksekonomi

En viktig aspekt på julen är god kostnadskontroll, som kampen mot svinnet och att ha ordning och reda på inköp och marginaler. Det här kan Martin & Servera hjälpa till med genom tre bra digitala tjänster: Kalkylering, Inventering och Selma. Det är tjänster som hjälper alla våra kunder att exempelvis kalkylera menyn och ha koll på råvarukostnaderna och att kunna få fram statistiken du behöver för att kunna bedriva en effektiv verksamhet och ha koll på marginalerna. Martin & Serveras specialistkonsult Richard Clausson berättar mer.

Läs mer om Kalkylering & Inventering

Läs mer om Selma - statistik


Moderna bakverk

Sebastian Petterson, konditor och coach för Svenska juniorkocklandslaget, bakar en mjuk pepparkaka med vispad vit chokladkräm. En efterrätt som samlar julens goda smaker i en tugga! 
Klicka här för att se receptet.
Missa inte att Sebastian leder kursen "Moderna bakverk med klassiska smaker" hos GastroMerit.

 

Bonusinslag:
Matglädje för seniorer – det ska vara gott att bli gammal

Karoline Nordefors delar med sig av sina tips för att skapa matglädje för seniorer. Ett smakprov från kursen "Matglädje för seniorer" som hon leder hos GastroMerit.

Inslaget har så klart fokus på måltider kring jul men innehåller också många tips till alla som jobbar med matlagning på exempelvis seniorboenden.

Video

Se inslaget här

I samarbete med

Ta del av fler webbinarier

Inspiration

Webbinarium: Framtidens hållbara mat

Framtidens mat är god och hållbar! I vårt webbinarium "Framtidens hållbara mat" får du reda på vad som ligger på våra tallrikar i framtiden, hur vägen ser ut från en idé till en färdig produkt i restaurangköket – och hur du som kock kan laga magiska rätter med nya innovativa produkter. Medverkar gör bland andra Ludwig Tjörnemo, Kocklandslaget och Årets Kock 2020 och Madeleine Brehmer, vd Sabis.

Webbinarium: Efter pandemin – restaurang 2.0

Hur kommer restaurangbranschen vara efter pandemin? Vad längtar vi och våra gäster efter när det är dags att öppna upp igen och vilka trender ser vi runt hörnet?
Tillsammans med Tareq Taylor samt flera andra intressanta kockar och gäster kan du stanna upp en stund och tanka ny energi med vårt kostnadsfria webbinarium Efter pandemin – restaurang 2.0.

Webbinarium: Sommarrestaurangen 2021

Läget med coronapandemin är fortfarande väldigt osäkert - men vi är många som hoppas på en sommar med minskad smittspridning och en stegvis återgång till det mer normala. Hur påverkas restaurangbranschen av en sommar där vi i större utsträckning semestrar på hemmaplan? Hur planerar vi verksamhet och menyer när läget är så osäkert?
I vårt andra webbinarium möter Tareq Taylor kockar och gäster på temat Sommarrestaurangen 2021. Det blir också samtal om hur vi bygger sunda arbetsplatser, en trendspaning om alkoholfria drycker och härliga sommarrätter att inspireras av.

Webbinarium: Hållbar försäljning

I år är det kanske viktigare än någonsin att du som driver restaurang fokuserar på merförsäljning – och även hur hållbarhet på olika sätt kan bidra till lönsam försäljning.
I vårt tredje och sista webbinarium för våren pratar vi därför om hållbarhet och hur service och ökad försäljning går hand i hand. Vi får lyssna till en panel med kockar som ger sin syn på detta spännande ämne, och såklart blir det även inspiration med härlig matlagning och kaffekunskap.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.