Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Alternativa proteiner

Här har vi samlat tips på bra alternativa proteiner. Du hittar produktnyheter, information om leverantörer och inspirerande recept.

Svensk baljväxtfärs

Svensk baljväxtfärs består av fyra svenskodlade balj- och oljeväxter som kombinerats för sina unika smak och näringsämnen. 

För den som vill äta klimatsmart och minska sin köttkonsumtion finns det idag flera alternativ. De flesta av dem bygger på soja. Svensk baljväxtfärs har utvecklats på Torsåker gård som ligger tre mil norr om Stockholm. Torsåker är en testgård och ett utvecklingscentrum för framtidens hållbara livsmedel. Ett av fokusområdena är svenskodlade proteingrödor.

Gråärten, åkerbönorna och sötlupinerna är blötlagda, varsamt värmebehandlade och malda tillsammans med rester från produktion av kallpressad rapsolja (olja, frö och skalrester) och en gnutta salt. Färsen är grovmald och har en krambar konsistens. Doften är mild och vegetabilisk, smaken fyllig och nötig med en mild beska. Baljväxtfärsen kan användas till allt där man vanligtvis använder köttfärs med små justeringar som lite extra fett i stekningen, ytterligare ett ägg i smeten eller mer vätska i såsen.

Sortiment

Baljväxtfärs - nu i vårt sortiment!

Färsen är naturligt nötig i smaken, och kan användas som råvara i alla rätter där man annars använder köttfärs. Artikelnummer: 298758.

Läs mer om Baljväxtfärsen

Inspiration

Nu presenterar vi en Svensk baljväxtfärs i Martin & Serveras sortiment

Svensk baljväxtfärs består av svenskodlade balj- och oljeväxter som kombinerats för sina unika smak- och näringsämnen. Färsen kan användas som råvara i alla rätter där man annars använder köttfärs.

Veganska nyheter!

Sortiment

Veganska sojabitar

Sojabitar gjord på GMO-fria sojabönor. Helt fritt från gluten, ägg och mjölk. Passar exempelvis bra i grytor! Artikelnummer: 285807.
Sortiment

Vegansk sojafärs

Sojafärs gjord på GMO-fria sojabönor. Helt fritt från gluten, ägg och mjölk. Ett bra alternativ till vanlig köttfärs. Artikelnummer: 285757.
Sortiment

Veganska sojastrimlor

Sojastrimlor gjord på GMO-fria sojabönor. Helt fritt från gluten, ägg och mjölk. Passar bra till grytor och wok. Artikelnummer 285769.
Sortiment

Veganfärs, formbar

Veganfärs av gulärtsprotein. Formas till fördel till järpar, burgare eller bollar. Artikelnummer: 285662.
Sortiment

The Plant Original Burger - nu i vårt sortiment!

Denna veganska burgare är baserad på rött fullkornsris och kidneybönor. Kryddsättningen ger en god mustig umamismak utan att ta över. Burgaren ska gå att kombinera till många smaker. Den kan användas som en pannbiff med sås och potatis, eller brytas i mitten till wraps, eller som en vanlig burgare. Artikelnummer: 308502.

Läs mer

Inspiration

Maximillian Lundin inspirerar till vegansk matlagning

Han har grundat restaurangen The Plant och har skrivit boken Miljödieten. Maximillian Lundin berättar om varför han blev vegan och tipsar om knep för att komma igång med vegansk matlagning.
Sortiment

Formbar vegofärs – laga från grunden, smaksätt, forma

För att möta efterfrågan på fler vegetariska "laga-från-grunden" produkter lanserar Orkla nu Anamma Formbar Vegofärs – en vegansk, glutenfri färs som är formbar. Tina, smaksätt och forma.
Inspiration

Swedish ZIP – ger ditt kaffe en ny smak varje dag!

Swedish ZIP erbjuder ett helt nytt vegetabiliskt alternativ till kaffemjölk. Här kan du välja bland sojadryck, mandeldryck, kokosdryck och havredryck. I sortimentet ingår också en kaffemjölk producerad på svensk mjölk. Detta är en nyhet som är unik för Martin & Serveras sortiment.
Inspiration

Simply Green veganska protein

Continental Foods arbetar för renare innehållsdeklarationer eftersom de anser att goda råvaror är bästa kryddan. Det är bland annat därför deras produkter ej innehåller tillsatta smakförstärkare.

Kurser med fokus på veganskt hos GastroMerit

GastroMerit

Nyhet! Veganska favoriter för det offentliga köket

Det här är en inspirerande kurs för dig som vill servera mer växtbaserad mat till unga och vuxna gäster med höga krav och som kanske är ovana vid vegetarisk mat. Kursen leds av Sveriges största veganska matbloggare Gustav Johansson/Jävligt Gott.
GastroMerit

Vegansk matlagning

Det här är en kurs för dig som vill lära dig mer om växtbaserad mat. Under kursen kommer du att få kunskap och tekniker för att sätta ihop dina egna kreativa rätter och menyer.

Inspirerande recept

Recept

Guldkräm med jordgubbskross och rostat havre

En härlig vegansk guldkräm på havregrädde med jordgubbskross och rostat havre.
Recept

Sötpotatiscreme

Vegansk sötpotatiscreme med habaneros, havregurt, lime och havssalt.
Recept

Citrusspett

Citrusspett med krossad potatis, dijonvinaigrette, gröna blad och sötpotatiscrème.
Recept

Dinkel Bowl

Dinkel Bowl med grönkålsdressing, solrosfrönuggets, råstekt sparris och picklad rödlök.
Recept

Baljväxt "Tucos

Baljväxt ”Tucos” med grönärtskräm, tångkaviar, popcorn och vårlök.
Recept

Vegansk chokladmousse

Vegansk chokladmousse med Oat for Whipping, ett havrebaserat alternativ till vispgrädde. Perfekt att vispa och använda precis som vanlig vispgrädde. Mjölkfri och vegansk.
Recept

Vegan Citrontarte

Recept

Pulled vego

Servera mer grönt! Vad sägs om pulled vego i bröd med isbergsallad, majonnäs, picklad rödlök, tomat och bbq-sauce?
Recept

Vegokorv i tunnbröd med mos

Fast Vego – vegetarisk snabbmat för alla! Pröva vegokorv i tunnbröd med mos, isbergssallad, rostad lök, skånsk senap och ketchup.
Recept

Vegoburgare i bröd

Vegoburgare i bröd med isbergssallad, chunky chili och rostad lök
Recept

Vegobullar med mos, lingon, bostongurka och brunsås - Orkla

En svensk klassiker, men här med vegobullar istället för köttbullar.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader