Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Bakers – allt inom bakning

Bakers erbjuder ett brett utbud av utrustning till Sveriges bagerier och konditorier. Ett utbud som ständigt utvecklas och tas fram i ett nära samarbete med kunderna. Ett nytänkande företag, inte bara inom bagerilösningar. På senare år har deras engagemang i att integrera nyanlända i arbetslivet uppmärksammats.

Efter mer än trettio år i branschen är Bakers idag en ledande tillverkare av bageri- och konditoriutensilier i Norden. De har sedan starten tagit fram innovativa och smidiga lösningar för bagerier över hela Sverige. De erbjuder allt från formar och plåtar till ugnsvantar och vagnar.

Familjeföretag som erbjuder en helhet

Företaget drivs av en entreprenörsfamilj i småländska Lessebo, som utöver Bakers äger sju andra företag. Lise-Lott Diesner startade Bakers som ett tradingföretag 1985. Hon saknade en helhetslösning för bagerier och idén om att kunna leverera allt från en tyll till vagn föddes. När hon gick i pension för 15 år sedan tog sonen Peter Diesner över som VD. Peters bror jobbar också i företaget och hans pappa Göran Johansson är koncernchef.

”Vi erbjuder en helhet - all utrustning du behöver för att kunna tillverka alla sorters bröd och kakor. Vi har allt för ett nystartat bageri, förutom maskiner. Idag kan vi även leverera till restaurangsidan, även om måtten skiljer sig åt något”, säger Peter Diesner.

”Tack vare noga utvalda produkter och kontroll genom egen tillverkning kan vi erbjuda våra kunder såväl bredd som djup och inte minst kvalitet”, fortsätter Peter.

Brett och kundanpassat sortiment

Sortimentet består av över 4000 olika artiklar som ständigt utvecklas. Flexibilitet, lyhördhet och anpassning är viktigt för att kunna utvecklas tillsammans med kunderna.

”Vi har en nära kundkontakt, de får vara med och påverka väldigt mycket. Vi får hela tiden feedback på olika saker/utensilier de vill att vi ska tillverka. Kan vi inte tillverka det själva så tar vi in det från annat håll. Vi brukar säga att ”har vi inte det, så fixar vi det. Fixar vi inte det, så finns det inte.” Vi brukar gå rätt långt innan vi ger upp”, säger Peter.

 

"Har vi inte det, så fixar vi det. Fixar vi inte det, så finns det inte."

Peter Diesner, VD Bakers

Innovativa non-stick produkter

Bakers har en stor och utvecklad tillverkning av produkter med ytbeläggning eller så kallade non-stick produkter. Beläggningen ger optimal släppförmåga på till exempel bakplåtar, kantiner och formset till brödbak. Jämfört med silikon har non-stickbeläggningen längre livslängd, en bättre tålighet mot fett och socker och har bra släppegenskaper på de flesta bröd och bakverk.

”Det är en av våra styrkor. Vi är först i Europa med en toppmodern helautomatisk ytbeläggningsanläggning för att tillverka non- stick, eller PTFE som det också kallas. Den går även att köra manuellt till små kundanpassade serier”, säger Peter.

Produkter tillverkade hos Bakers är, och har alltid varit, helt fria från PFOA och andra PFAS.

Miljöanpassat i hela kedjan

”Utöver att alla våra produkter som är avsedda för livsmedelshantering är giftfria så uppfyller de givetvis även alla övriga kriterier utifrån EU:s regelverk. Vi använder material som är miljöanpassat och tar bara in produkter från leverantörer som är certifierade och godkända ur miljösynpunkt”, säger Peter. 

Lyckat integrationsprojekt

På senare år har familjen Diesner blivit uppmärksammade även utanför bagerivärlden, nämligen för att ta ett stort samhällsansvar. Lessebo har varit och är fortfarande en stor sluss för nyanlända. Det i kombination med att Bakers för några år sedan hade svårt att få tag i arbetskraft, blev startskottet för ett integrationsprogram som familjen själva startade upp i samarbete med Lessebo kommun.

”Det har funkat hur bra som helst. Vi kan erbjuda dem jobb och de integreras i det svenska arbetslivet, samtidigt som vi får in engagerad arbetskraft med hög arbetsmoral. Det är kul att sådana här initiativ inte bara måste tas från kommuner och statliga organ. Vi kommer bli en förebild för andra företag som också vill ta sitt samhällsansvar”, säger Peter.


Kommunen hjälper till med ekonomiska medel och lär ut svenska i ett halvår, innan de får komma ut på praktik i arbetslivet. Sedan följer en eventuell anställning på företaget de praktiserat hos. Bakers har 50 anställda idag, med 18 olika nationaliteter – alla pratar svenska med varandra.
Bakers tillhandahåller konditoribranschen med en mängd hjälpmedel, bland annat har man ett 50-tal olika pralinformar i sitt sortiment.
Sortiment

Handla direkt i vår e-handel

I vårt sortiment hittar du närmare 200 produkter från Bakers.

Läs mer

Kunskap

Bröd, bakverk och dessert

Vi på Martin & Servera jobbar med ett brett och hållbart sortiment av matbröd, knäckebröd, bakverk och kex som hela tiden fylls på med nya, aktuella produkter. Oavsett om du driver ett litet café, en stor restaurang eller lagar mat i ett skolkök så har vi produkterna som din verksamhet behöver.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.