
Pionjärer inom Amarone
Det enda vinet som gällde i Verona innan var nämligen det röda söta dessertvinet Recioto della Valpolicella. Tiden lät utvisa att den här idén var riktigt bra och det här var alltså början till den enorma försäljningssuccé av Amarone som följde. Bolla Amarone är nu en självklar ikon bland vinerna från Valpolicella – och den första att säljas som Amarone under egen etikett.Nu har vintypen en självklar plats på hyllorna
Idag tillhör Amaronevinerna en av de mest populära vinstilarna och Bolla Le Poiane är en storsäljare. Alla känner däremot inte till vinets stolta historia – eller den vackert belägna vingården, en bit utanför Verona i Valpolicella.Sverige är som ett andra hemland
Sverige är ett av de länder i världen som köper mest Amarone efter Italien. Kanske beror det på att vinet passar det svenska köket och klimatet så bra. Svensken lagar gärna stora varma grytor och smakrika kötträtter där Amarone passar som hand i handske och allt fler har kommit att tycka om vinstilen.Bolla Vini är kända för sin historiska Amarone och naturligtvis finns även dito Ripasso från Bolla Vini. Bolla Le Poiane Ripasso passar till det italienska köket så väl som till vårt svenska kök, och testa absolut receptet i högerspalten på färsk gnocchi – maxat med kärlek – till Bolla Ripasso!
Bolla Le Poiane Ripasso är ett kryddigt och kraftigt rödvin med mustig karaktär. Inslag av mörka körsbär, nejlika, mörk choklad och viol. Avslutningen är elegant och det kommer då även fram toner av lakrits och en snygg karaktär från faten. Serveras vid 14-16 °C till nötkött, vilt eller lagrade hårdostar.