Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Elleholmstomat odlar Sweeterno - En god, välsmakande och hållbart producerad tomat
Inspiration

Elleholmstomat odlar Sweeterno - En god, välsmakande och hållbart producerad tomat

I sortimentet

Cocktailtomat mix 4kg SE
125047, Elleholm, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Från Sverige
  • Götaland
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
*Brixtal är en skala som anger sötman i en produkt. Det är väldigt vanligt att man pratar om brixtal som ett mått på hur mogen en produkt är. Ju mognare, desto högre brixtal. Det finns även andra faktorer som spelar in, exempelvis sort. Brix-skalan är ursprungligen en skala för att ange innehållet av socker löst i vatten och den korrekta enheten är egentligen grader brix. Utgångspunkten för brix-skalan är destillerat vatten (brixtal 0), där 1 gram socker per 100 gram vatten representerar 1 grad. En färsk tomat har brixtal på 2–4 medan tomatpuré har omkring 28–30.
Vår satsning tillsammans med svensk odling fortsätter. Tillsammans med Elleholmstomat introducerar vi sorten Sweeterno på den svenska marknaden.

Vad smakar och doftar väl bättre än en svensk tomat? Våra egna svenska tomater kommer från Elleholms tomatodling i närheten av Mörrumsån i Blekinge. Här hoppar laxarna och mognar tomaterna i natursköna omgivningar. I år har de odlat sorten Sweeterno speciellt för våra kunder. 

“Efterfrågan på svenskt och lokalt ökar. Att veta vilket land produkterna kommer från och vem står bakom odlingen blir allt viktigare. För oss är det här en viktig satsning för att visa att vi är stolta över Sveriges bönder och deras arbete.”, säger Nicklas Schöön, affärsområdeschef frukt & grönt på Martin & Servera Restauranghandel.  

Thomas Lilja, Elleholmstomat

Thomas Lilja på tomatodlingen.

Elleholmstomat, som drivs av Thomas och Carola Lilja, jobbar hårt med både miljöfrågor och smakrika tomatsorter. Smaken går alltid först i valet av tomatsort – oavsett om det skulle innebära en mindre skörd. Anläggningen värms upp av överskottsvärme från grannen Södra Cell. De satsar också på förnyelsebar energi, recirkulering av vatten, biologisk bekämpning och HVO-drivmedel i transporterna.

Sweeterno passar alla kunder som vill ha en god och välsmakande tomat – hållbart producerad i Sverige. Den är tillgänglig från slutet av april till och med september, beroende på väderleken. Tomaterna plockas både som kvist och rund, med ett brixtal* som överskrider 5,4.

Läs mer

Kunskap

Frukt och grönt för restauranger och storkök

Jämn kvalitet på varor, en öppenhet för nya trender och tillgång som följer dina behov. Det ger ett bra erbjudande på frukt och grönt för restauranger och storkök.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.