Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

En bricka säger mer än tusen ord

Hur uttrycker din verksamhet sin profil? Troligtvis på många sätt. Men det finns fler metoder än genom den mat du serverar, lokalens inredning och ditt personliga bemötande som du kan använda för att synas. Formpress skapar nya ytor för dig att vara kreativ på och hjälper dig att nå fram med rätt budskap och känsla till gästen.

Inte långt efter att Formpress startat sin bricktillverk­ning 1996 på Öland insåg företaget vilket intresse det fanns från kunder att själva få designa och profilera sina produkter. Efter att ha lyssnat till behoven och utvecklat sin verksamhet erbjuder Formpress idag brickor, skärbrädor, underlägg och många andra produkter med just kundens egen design i fokus.

Anie Edéus är kommunikatör på huvudkontoret och berättar om alla möjligheter du som köpare har när du vill profilera dig.

”Utifrån någon av alla våra mallar kan du som kund själv designa vilken typ av bild du vill till din produkt. Restauranger och caféer har blivit superduktiga på att ta fram sina egna idéer till brickor. De har verkligen förstått att brickan är en budskapsbärare. Det kan vara allt från att kunden tar fram en detalj ur sin verk­samhet eller kanske bara en logga och en färg som stämmer överens med helhetsintrycket. En del väljer att berätta en historia på brickan eller kanske visa upp ett recept”, berättar Anie.

"En del väljer att berätta en historia på brickan eller kanske visa upp ett recept."

Anie Edéus

Flexibel tillverkning

Formpress har idag en skrivarpark som i stort sett går dygnet runt, där de med stor precision skriver ut sina kunders design, som sedan pressas in på rätt plats. Plana produkter, som skärbrädor och liknande, kan även frångå standardsortimentet och mot en engångs­kostnad formanpassas efter önskemål. Med hjälp av en så kallas CNC-fräs ritas då en mall med mått och koordinater i en dator, som sedan automatiskt styr frässtålet när det formar produkten.

Ömsesidigt kreativt utbyte

”Vi försöker alltid vara lyhörda och sneglar hela tiden på kommande trender och behov. Vi har en fin relation med våra kunder och de är oftast vår främsta inspiration när det gäller produktutveckling. Flera av de modeller vi idag har i vårt sortiment kommer som direkta önskemål från våra kunder”, berättar Anie.

 

Formpress är även en flitig deltagare på svenska och internationella mässor där de får uppslag och insyn i nya trendvågor.
 

"Våra kunder är oftast vår främsta inspiration när det gäller produkt-utveckling."

Anie Edéus

Nyheter i sortimentet

Under våren 2019 släppte Formpress en nyhet som tagits emot över förväntan av branschen. Det är en kollektion som de kallar för Eco Non-Slip. Brickans framsida är då delvis täckt av glidfri kork och delvis av kundens egen design, vilket löser ett länge eftersökt behov av brickor med mer friktion. Kollektionen möter även deras höga interna krav på att brickan ska tåla maskindisk, vara miljövänlig och ha möjligheten till en kundanpassad design.


Så här gör du:

Tillvägagångssättet för att skapa dina egna tryck är enkelt.

Efter att du kontaktat din säljare på Martin & Servera skickar du en högupplöst origi­nalbild i skala 1:1. Mallar till de olika typer av produkter som finns att välja på hittar du på Formpress hemsida: formpress.com. Formpress är naturligtvis behjälpliga under hela designprocessen och skickar korrektur och prover för att du ska kunna se att färg och placering av motivet blir som du tänkt dig. När allt är godkänt kan produktionen starta. Det är generellt en produktionstid på mellan 15-20 arbetsdagar.


Mallar för några olika standardtyper av skärbräda.

Handla direkt i vår e-handel

Sortiment

Se produkter från Formpress.

Läs mer

Kunskap

Restaurangutrustning

Vi erbjuder ett brett sortiment inom restaurangutrustning för kök och matsal. Våra specialister hjälper dig med alla de praktiska beslut som tas när du inreder, väljer utensilier, bygger om eller bygger nytt. Vi hjälper dig också med serviceavtal och support, så att din utrustning får en lång livslängd.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.