Produktlarm: Kalkon, rökt tärnad, art nr 181636, Martin & Servera, med bäst före datum 13-12-2023, batch nr 672211, återkallas efter att listeria påvisats i samband med kontroll och provtagning enligt ordinarie rutiner. Läs mer här.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Man har hittat recept med mozzarella från 1500-talet. Det sägs att osten ”uppfanns” då en klick ostmassa råkade hamna i rykande hett vatten – och mycket riktigt värms mozzarellan upp under sin tillverkning.
Den smälta ostmassan spänns och sträcks för att bli fast och seg. Detta blir till en ”pasta filata” som knipsas av till små bollar, och det är härifrån som osten har fått sitt namn. ”Mozzare” är italienska för att klippa av.
Som Italiens ledande osttillverkare kom Galbani på 1950-talet på att förpacka mozzarella i saltlake för att förlänga hållbarheten, och med det kunde mozzarellan börja sprida sig utanför Italien. Idag är det en av världens mest sålda ostar.
Hitta din nya favorit
I Galbani Professionales sortiment hittar du kvalitetsmozzarella för alla tillfällen.
Mozzarella i småkulor är perfekt till sallader och plockmat.
Fintärnad mozzarella är idealisk till pizzor och soppor.
Den fastare mozzarellan i block är en smart universalingrediens för det varma köket.
Och så den karakteristiska delikatessen buffelmozzarella förstås, att till exempel servera i en klassisk caprese.
Sist men inte minst, Galbanis läckert krämiga burrata, där ostens inre är en blandning av mozzarellastrimlor och grädde.
Vi rekommenderar
Recept
Sommarsallad med tomater, avokado och mozzarella
Fräsch sommarsallad med smak av Italien. Här med cocktailmozzarella från Galbani
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.