Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning
Inspiration

Gudruns: Enbart svensk köttråvara

Gudruns i sortimentet

Kungskassler utan nät 1,7kg
250649, GUDRUNS, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Kött från Sverige
Lunchkorv 120g/1,2kg
250682, GUDRUNS, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Nötkorv 2x1,7-1,8kg
251292, GUDRUNS, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Kött från Sverige
Gudruns ägs och drivs av familjen Ögren. Företaget drivs i andra generationen av tre bröder Ögren. Pappa Tommy Ögren startade en gång i tiden med en grisstyckningsverksamhet på Södermalm i Stockholm. Idag är de en av Sveriges största privatägda aktörer inom kött och charkuterier.
Styrkan i varumärket Gudruns är att produkterna endast innehåller svensk köttråvara. För att försäkra sig om full kontroll över hela produktionskedjan köper Gudruns djur av utvalda, svenska uppfödare för att få råvaror av hög och säker kvalitet. De har egen slakt, Skövde Slakteri, styckning och förädling.

Gudruns är noga med kontrollen i hela livsmedelskedjan. På slakteriet finns livsmedelskontrollanter som övervakar slakteriets produktion varje dag. Företagets egna inköpare kontrollerar de gårdar man kontrakterar och besöker sedan gårdarna regelbundet. Relationen mellan inköpare och bönder är oerhört viktig.

– Vi vill arbeta med bönder som är långsiktiga och engagerade i sin verksamhet, men också i vår affär. När Gudruns går bra, går det bra för bonden, berättar vd Andreas Ögren.

"Vi vill arbeta med bönder som är långsiktiga och engagerade i sin verksamhet, men också i vår affär. När Gudruns går bra, går det bra för bonden"

Andreas Ögren, VD Gudruns

Hållbarhet i alla led

Efter böndernas tuffa sommar 2018 beslutade Gudruns att ta emot alla de djur som kontrakterade bönder tvingades skicka till slakt, men samtidigt hålla böndernas ersättning på samma nivå som tidigare.
– Att pressa priset på det svenska köttet är ingen framtid, säger Andreas.

Det finns många andra hållbarhetsfrågor som är viktiga för Gudruns. De vill transportera så korta sträckor som möjligt, de väljer material för förpackningar som i så liten utsträckning som möjligt påverkar miljön negativt, de sänker sin energiförbrukning genom att återvinna spillvärme från produktionen och när de bygger så tänker de hållbarhet genom hela projektet. Just nu tittar de på plastförbrukning och ersätter plast med wellpapp eller går över till återvinningsbar PET.

Gudruns arbetar kontinuerligt med att utveckla produkter för den offentliga marknaden – endast på svenska råvaror. Under våren presenteras många spännande nyheter, bland annat en blodpudding producerad på färsk, svensk råvara.

Läs mer

Inspiration

Från hage till mage – utan omvägar

Som kött- och charkproducent vet Gudruns hur viktigt det är att ta hand om vår jord. Utan en tydlig hållbarhetstanke kommer det snart inte att finnas mycket kvar att odla och beta på. Därför arbetar de systematiskt efter en miljö- och hållbarhetsplan med bland annat korta transporter, grön el, minskat svinn och alternativa förpackningsmaterial. Varje del gör skillnad!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.