Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Nu är det ännu större skillnad på mjölk och mjölk. I år genomför Arla en unik förändring för sina viktigaste medarbetare, korna. Från och med nu kommer din färska mjölk från kor som lever ett ännu bättre och sundare koliv.
För en hållbar framtid
Omsorgen om djuren och den kringliggande naturen är viktigt för Arla, för god djurhållning är inte bara en förutsättning för bra mjölk, utan även för miljön och en hållbar framtid. Därför går de nu längre än vad svensk lagstiftning kräver och gör en rad uppgraderingar i sitt kvalitetsprogram Arlagården®, just för att säkra djurens välfärd, mjölkkvaliteten och vår klimatpåverkan. Tillsammans med Arlabönderna har de gemensamt instiftat ännu tuffare rutiner och regler. De kallar det för Det nya kolivet.
Mer tid ute
Det nya kolivet går bland annat ut på att korna får mer tid i gröngräset och går ute på bete mer än vad svensk beteslag kräver, närmare bestämt 1,5 timme extra om dagen. Att korna får gå fritt inomhus och bestämma själva när de vill äta, mjölkas eller vila. Att korna går lösa och har tillgång till 6 kvadratmeter vardera i stallet, med gott om plats och mjuka, torra bäddar att vila på. Att korna har tillgång till roterande borstar att stå och skrubba sig mot inomhus, för det är deras naturliga beteende när de är ute i naturen.
Ditt val gör skillnad
Sverige har redan den högsta standarden i världen när det kommer till djuromsorg. Med den här investeringen vill Arla ta ännu mer ansvar för djurens välfärd och den omgivande naturen tillsammans med Arlas bönder. Det är de väldigt stolta över. För när du väljer mjölk från Arla ska du kunna känna dig trygg med att den kommer från kor som lever ett ännu bättre liv på våra svenska gårdar, året runt. Och du ska veta att ditt val gör skillnad, både för djuren och miljön.
Trenden med grönsaker och rotfrukter är stark. Det märks både i köken och på efterfrågan hos kunderna. När man lagar grönt uppstår det dock en del frågor. Både smakmässiga och ekonomiska. På många av dessa ger mejeriprodukter bra svar. Tillsammans med branschens främsta gör Arla nu en stor inspirationssatsning för att öka kvalitén och lönsamheten för gröna rätter.
Den vegetariska trenden är stark. Nyfikenheten på spännande gröna rätter växer även hos gäster som väljer ett traditionellt julbord. Att lyfta fram grönsaker, rotfrukter, svamp, frukt och bär ihop med mejeriprodukter är en chans att tillföra något nytt utan att ge avkall på julens smaker.
Den macka som inte kan räddas med ost är inte värd att räddas. Kaffe och ostmacka är svenskarnas vanligaste frukost. Men mackan har tagit ett stort kliv vidare från morgontimmarna och förekommer nu även till lunch och middag i både varma och kalla konstellationer.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.