Vi förenklar vardagen för dig i restaurangbranschen
Det gick tyvärr inte att logga in
Kontot är inte aktiverat för martinservera.se. Vänligen kontakta säljare.
Underhåll av sidan pågår. Försök logga in senare.
Denna webbsida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen behöver du ha fyllt 20 år.
När jag bekräftar att jag är 20 år eller äldre accepterar jag även att webbplatsen använder cookies och hanterar mina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Läs mer
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Fentimans Beverages är en serie med hantverksmässigt bryggda ofiltrerade och naturliga drycker baserade på färsk ingefära.
Thomas Fentiman från Cleckheaton i England grundade Fentimans 1905. På den tiden jobbade han inom tillverkning av järn, men karriären fick snabbt en annan vändning. Då han gav ett lån till en branschkollega användes ett recept på ginger beer som säkerhet. Lånet återbetalades aldrig och Thomas blev därmed ägare till det unika receptet. Företaget har bryggt botaniska drycker enligt hemliga recept sedan dess.
Botaniska drycker med hundraårig historia
Den botaniskt bryggda ingefärsölen levererades från dörr till dörr med häst och vagn. Etiketterna stämplades med en bild på Thomas hund "Fearless", en hund som vunnit flera klasser i lydnad. Ölen blev snabbt populär, familjeföretaget växte och i norra England öppnade flera bryggerier och produktionsanläggningar.
Idag, mer än 100 år senare, ägs Fentimans fortfarande av samma familj. Den botaniska bryggtekniken är kvar, men några processer har uppdaterats. Bland annat är dryckerna numera kolsyrade.
Ingefära är grunden
Alla Fentimans drycker baseras på färsk ingefära som krossas, ångas och blandas med jäst, socker och källvatten i kopparpannor. Därefter dras drycken om till stora träfat där den får jäsa i en vecka. Under jäsningen utvecklas lite alkohol, men eftersom dryckerna inte innehåller så mycket socker blir det endast någon volymprocent.
Under jäsningen utvecklas mycket aromer som ger djup och karaktär till dryckerna. Färska örter, frukt, aromatiska oljor, infusioner och kryddor tillsätts, beroende på vilken dryck det ska bli. En annan poäng med jäsningen är att den alkohol som bildats hjälper till att laka ut smakämnen ur råvarorna.
Innan buteljering tillsätts kolsyrat källvatten för att balansera nivån av alkohol till max 0,5%. Efter detta pastöriseras drycken hastigt för att förlänga hållbarheten. De förslutna flaskorna värms upp för att bevara smak och doft i flaskan.
I vårt dryckessortiment hittar du spännande drycker för olika tillfällen. Vi har ett gediget grundutbud och erbjuder många nyheter – allt för att ha ett både brett och djupt sortiment som passar alla typer av restaurangverksamheter.
Hos oss kan du välja bland alkoholhaltiga produkter från hela världen. Vi har vin i alla prisklasser, öl både från lokala bryggerier och internationellt kända varumärken och omsorgsfullt utvalda spritdrycker.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.