Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Fontana – för dig som älskar ost
Inspiration

Fontana – för dig som älskar ost

Fontana är familjeföretaget som introducerade halloumi i Sverige på 80-talet. Fontana Svensk Grilloumi® är en lokalproducerad hantverksost gjord av norrländsk komjölk. Precis som sin cypriotiska föregångare smakar den extra bra ihop med grillad persika, rucola, basilika, mynta, citron, kapris, chili, soltorkad tomat, oliver och sötpotatis. Till exempel.
Vid det här laget vet vi hur man lägger en ost på grillen. Men det finns så mycket annat man kan göra med en svensk Grilloumi®. Riv, koka, baka, gratinera och marinera fram helt nya ostupplevelser! Här inspirerar Fontana till nya användningsområden.

När kokade du Grilloumi i en shakshouka eller palak paneer senast? Eller bjöd på marinerad lokalproducerad ost till förrätt? Tiden är mogen att bredda grillostmenyn. Överraska gästerna med riven ost på pizzan, lägg knaperstekt Grilloumi i grytan och toppa bowlen med ugnsbakad ost. För Fontanas svenska ost, tillverkad med grekcypriotisk kärlek finns inga gränser.

Gör något nytt med grillosten

Recept

Ceviche på grilloumi

Klassisk sydamerikansk förrätt på marinerad fisk gör sig utmärkt som vegetariskt alternativ. Byt ut fisken mot Grilloumi marinerad i chili, koriander, vitlök och lime. Lägg till mango, avokado och gästernas jubel.
Recept

Grilloumigryta med havreris

Bjud på en smakrik, lite het vegogryta med bönor och grönsaker. Stekta tärningar av Grilloumi passar perfekt till den fylliga tomatsmaken. En riktigt god lunch eller middag för många.
Recept

Grilloumibowl med sötpotatis

Sötpotatis är en av grilloumins bästa smakkompisar. Låt den och osten bakas i ugnen medan du rostar nötter och repar myntablad. Lägg till grönkål eller spenat och strö över granatäpplekärnor som gör allting snyggt och lite syrligt. Toppa med en rejäl klick hummus.
Recept

Chilimarinerade grilloumiburgare

Visste du att man kan marinera grilloumi? Här har våra svenska ostburgare fått extra sting av stark chilisås. Tillsammans med en fräsch citruscoleslaw gör den marinerade osten det här till en riktigt god burgare. Marinera mera!

Se historien om tillkomsten av Grilloumi®. Svensk grillost, grekisk kärlek!

Video

I sortimentet

Grilloumi Svensk Grillost 200g
102520, FONTANA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Mjölk från Sverige
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.