Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Fontana är familjeföretaget som introducerade halloumi i Sverige på 80-talet. Fontana Svensk Grilloumi® är en lokalproducerad hantverksost gjord av norrländsk komjölk. Precis som sin cypriotiska föregångare smakar den extra bra ihop med grillad persika, rucola, basilika, mynta, citron, kapris, chili, soltorkad tomat, oliver och sötpotatis. Till exempel.
Vid det här laget vet vi hur man lägger en ost på grillen. Men det finns så mycket annat man kan göra med en svensk Grilloumi®. Riv, koka, baka, gratinera och marinera fram helt nya ostupplevelser! Här inspirerar Fontana till nya användningsområden.
När kokade du Grilloumi i en shakshouka eller palak paneer senast? Eller bjöd på marinerad lokalproducerad ost till förrätt? Tiden är mogen att bredda grillostmenyn. Överraska gästerna med riven ost på pizzan, lägg knaperstekt Grilloumi i grytan och toppa bowlen med ugnsbakad ost. För Fontanas svenska ost, tillverkad med grekcypriotisk kärlek finns inga gränser.
Gör något nytt med grillosten
Vi rekommenderar
Recept
Ceviche på grilloumi
Klassisk sydamerikansk förrätt på marinerad fisk gör sig utmärkt som vegetariskt alternativ. Byt ut fisken mot Grilloumi marinerad i chili, koriander, vitlök och lime. Lägg till mango, avokado och gästernas jubel.
Bjud på en smakrik, lite het vegogryta med bönor och grönsaker. Stekta tärningar av Grilloumi passar perfekt till den fylliga tomatsmaken. En riktigt god lunch eller middag för många.
Sötpotatis är en av grilloumins bästa smakkompisar. Låt den och osten bakas i ugnen medan du rostar nötter och repar myntablad. Lägg till grönkål eller spenat och strö över granatäpplekärnor som gör allting snyggt och lite syrligt. Toppa med en rejäl klick hummus.
Visste du att man kan marinera grilloumi? Här har våra svenska ostburgare fått extra sting av stark chilisås. Tillsammans med en fräsch citruscoleslaw gör den marinerade osten det här till en riktigt god burgare. Marinera mera!
Grillosten blir allt vanligare på svenska tallrikar, och med vanan ökar förväntningarna både på kvalitet och smakupplevelse. Ända sedan Fontana introducerade halloumi i Sverige på 80-talet har de drömt om att utveckla en ost efter eget familjerecept.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.