Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Från hage till mage – utan omvägar

Som kött- och charkproducent vet Gudruns hur viktigt det är att ta hand om vår jord. Utan en tydlig hållbarhetstanke kommer det snart inte att finnas mycket kvar att odla och beta på. Därför arbetar de systematiskt efter en miljö- och hållbarhetsplan med bland annat korta transporter, grön el, minskat svinn och alternativa förpackningsmaterial. Varje del gör skillnad!
En fördel med att vara en familjeägd kött- och charkproducent som Gudruns, är att de kan ta snabba beslut. Om de ser ett område som kan förbättras, där de kan öka kvaliteteten eller minska klimatpåverkan, så gör de det.
 
Gudruns arbetar även med alternativa förpackningsmaterial. Under 2019 kommer de att ersätta de tidigare svarta plasttrågen med genomskinliga, återvinningsbara tråg. Och de tittar kontinuerligt på hur de kan minska användandet av plast i alla förpackningar.

Bara svenskt kött

Sedan länge använder Gudruns el från förnyelsebara källor som sol, vind och vatten till slakteriet i Skövde. Och alla transporter mellan gårdar, slakteri och fabrik utvärderas och effektiviseras kontinuerligt för att ge så lite miljöpåverkan som möjligt.

Men det kanske viktigaste Gudruns gör för miljön är egentligen detsamma sedan de startade 1925. De använder bara svenskt kött. Från lokala gårdar där djuren mår bra. Och de ser till att använda hela djuret, det som inte kan bli livsmedel blir biogas.

Gudruns filosofi att verka lokalt, att inte låta någon del gå till spillo och att hela tiden försöka minska vår miljöpåverkan är en bra start för att producera miljösmart kött och chark. Följ deras resa för att bli ännu mer hållbara på Gudruns.se eller Instagram GudrunsAB.
Sortiment

Gudruns i Martin & Serveras sortiment

I Martin & Serveras e-handel hittar du ett brett utbud från Gudruns. Du finner kassler, korv, revbensspjäll och mycket mer.

Läs mer

Kunskap

Från premiumbiffar till en riktigt god hamburgare, vi kan kött!

I vårt sortiment hittar du alltid ett stort urval av produkter inom kött och chark. Det kan handla om en premiumbiff av högsta kvalitet eller en riktigt bra högrev till hamburgaren.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.