Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Gör något gott av svinnet och spara tid i köket
Inspiration

Gör något gott av svinnet och spara tid i köket

I sortimentet

Fetaost spillbit PDO 1kg
127135, FONTANA, Grekland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Ny
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
127153, FONTANA, Grekland
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Ny
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Ansvar längs hela vägen


Tanken att ta vara på spillbitar av feta är ett bra exempel på hur Fontana både tänker hållbart och hur de samarbetar med sina leverantörer. När man har arbetat ihop länge och stöttat varandra i tuffare tider är det lättare att komma på gemensamma lösningar som blir bättre för alla, från producent till slutkund. På Fontana tar man ansvar för hela resan som en produkt gör innan den hamnar på tallriken. God djurhållning och lokal produktion är viktigt för dem. Inte bara för att produkten ska hålla den höga kvalitet som de har utlovat, utan även för att alla som är med på resan ska behandlas på ett bra sätt. Fontanas ansvar följer med hela vägen till dig och dina gäster genom deras service, branschkunskap och leveranstrygghet.
Att ta hand om sitt matsvinn är inget nytt, men fortfarande aktuellt och viktigt. Ibland finns det tid och kraft att ta hand om hela råvaran, men ibland behöver köket lösa mer akuta problem. Då är det bra om råvarorna som kommer in i köket redan är genomtänkta och kan användas direkt. Fontana har tittat närmare på hur de kan hjälpa dig som vill göra rätt, spara pengar och lägga tid på rätt saker.

Nyhet - Samma goda ost i mindre bitar

Fontana Feta Originalet 
 
När Fontanas ursprungsskyddade fetaost producerats i grekiska Elassona av deras grekiska leverantörer, har de hittills bara gjort jämna, fina block. Men den lätt syrliga osten av mjölk från fritt strövande får och getter är naturligtvis lika god i ojämna bitar. Nu har de börjat samla spillbitarna av kvalitetsosten och förpackat dem i enkilospåsar. Ska du ändå smula feta, eller bryta den i mindre bitar till en gratäng eller gryta, kan du numera välja Fontana Originalet Spillbitar. Maten får samma goda smak, men du sparar pengar och tar tillvara på ost som annars skulle ha slängts. 

Lyft maten med smulad feta

Med sin syrlighet och sälta är feta en råvara och krydda i samma ost. De hållbara spillbitarna av Fontana Feta Originalet kan göra skillnad mellan en helt vanlig rätt och mat som väcker smaklökarna. Smula den över vegofärs eller pulled pork i tacon. Låt osten lyfta nystekta padrones. Toppa chimichurry, ratatouille eller ajvar som behöver något extra. Feta gör det mesta lite godare.

Nyhet - Solrosolja med olivoljekaraktär

Fontana solros- och olivolja
 
Som du säkert har noterat har priset på olivolja dragit iväg till följd av dåliga skördar runt Medelhavet. Hur gör vi då, vi som fortfarande älskar olivolja och inte vill ersätta den? Tillsammans med Fontanas kloka leverantörer i Grekland har de tagit fram en mild blandning av 70 % solrosolja och 30 % extra virgin grekisk olivolja. Oljan är som gjord för stekning, fritering och bakning (1 dl olja ersätter 100 g smör när du bakar). Men tonen av mjuk och mild olivolja gör att den också kan användas i sammanhang där smaken är viktig. Fontana Solros- och olivolja är en ovanligt god matolja som också har ovanligt många användningsområden.
 

Mer inspiration från Fontana

Inspiration

Svensk grillost efter cypriotiskt familjerecept

Grillosten blir allt vanligare på svenska tallrikar, och med vanan ökar förväntningarna både på kvalitet och smakupplevelse. Ända sedan Fontana introducerade halloumi i Sverige på 80-talet har de drömt om att utveckla en ost efter eget familjerecept.

Inspiration

Det ska vara enkelt att dela det goda!

Fontana är ett svenskt familjeföretag som alltid arbetat för ett hållbart samhälle för människa, djur och natur. Detta är något som grundaren Frixos Papadopoulos alltid värnat om, faktiskt långt innan frågorna hamnade i fokus och blev en samhällsdebatt. Visionen är lika stark och rotad som träden i de grekiska olivlundarna. Nu är det viktigare än någonsin att det vi äter även smakar gott för vårt samhälle.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.