Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Helt enkelt eko
Inspiration

Helt enkelt eko

Här hittar du information och inspiration för dig som vill lära dig mer om ekologiskt.
Vi är stolta över att kunna erbjuda marknadens bredaste sortiment av ekologiska och miljömärkta produkter. Vårt långsiktiga arbete med att hela tiden bredda sortimentet av ekologiskt och miljömärkt hänger ihop med vårt starka engagemang i miljöfrågor, vår miljöcertifiering och våra tankar kring hållbart företagande.

Enkelt att göra hållbara val i vårt sortiment

I vårt sortiment har vi valt ut "Hållbara val", som är våra ekologiska och miljömärkta artiklar, men även alla varor med etisk artikelmärkning. Märkningar som ingår är: EU-ekologiska varor, KRAV-märkta varor, MSC, ASC, UTZ Certified, Rain Forest Alliance, Fairtrade, Ethical Tea Partnership, Svanen, Bra Miljöval Falken, FSC Forest Stewardshop Council och EU-ecolabel.

Handla direkt i vår e-handel

Hållbarhet

Hållbara val

Framtidens meny är producerad med omsorg om djur, natur och miljö. Det är vår fasta övertygelse. Och utifrån det tar vi konkreta beslut varje dag. Ett sådant beslut är att se till att det ekologiska och miljömärkta sortimentet ständigt växer. Du som handlar hos oss har en enormt viktig del i arbetet. Läs mer om vårt hållbara erbjudande.
Video

Ekologiskt kaffe

Sortiment

Martin Olsson Kaffe

Nu har vi tre ekologiska och KRAV-märkta kaffeprodukter som dessutom är Fairtrade-certifierade från Martin Olsson Kaffe.

Våra mål

Vi har satt ambitiösa mål för försäljningen av ekologiskt och miljömärkt.

År 2020 ska dessa produkter stå för:

  • 40 % av den totala försäljningen till den offentliga marknaden
  • 15 % av försäljningen till den privata marknaden
År 2025 ska dessa produkter stå för:
  • 50 % av den totala försäljningen till den offentliga marknaden
  • 20 % av försäljningen till den privata marknaden

Läs mer om Ekologiskt

Hållbarhet

Eko och miljömärkt

Framtidens meny är producerad med omsorg om djur, natur och miljö. Det är vår fasta övertygelse. Och utifrån det tar vi konkreta beslut varje dag. Ett sådant beslut är att se till att det ekologiska och miljömärkta sortimentet ständigt utvecklas.
Kunskap

Marknadens största sortiment av EU-ekologiska, KRAV- och MSC-märkta produkter

Framtidens meny är producerad med omsorg om djur, natur och miljö. Det är vår fasta övertygelse. Och utifrån det tar vi konkreta beslut varje dag. Ett sådant beslut är att se till att det ekologiska och miljömärkta sortimentet ständigt utvecklas.

Kurser hos GastroMerit med fokus på ekologiskt och hållbarhet

GastroMerit

Webbutbildning - Ekologiska livsmedel för offentlig sektor

Under den här utbildningen får du en ökad kunskap om ekologiska livsmedel. Vi besvarar bland annat frågor som vad ekologiskt egentligen är, hur man får ekonomi i inköpen av ekologiskt och vilka fördelar det finns med att välja ekologiskt.
GastroMerit

Hållbarhet och minskat matsvinn

Laga mat med fokus på svinn och hållbarhet, tjäna pengar, ha kul och rädda miljön. Den här kursen ger dig konkreta råd kring hur du praktiskt ska skapa måltider som är hållbara för miljön samtidigt som du behåller din lönsamhet.

Vad är Eko-september?

Eko-september är en kampanj som tagits fram av Organics Sweden, Ekologiska lantbrukarnaKRAV och Sveriges konsumenter för att bidra till mer information och ökad kunskap om den ekologiska maten.

Här kan du läsa mer om kampanjen.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader