Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Helt enkelt eko
Inspiration

Helt enkelt eko

Eko-september är här igen! Hos oss hittar du information och inspiration för dig som vill lära dig mer om ekologiskt.

Vad är Eko-september?

Eko-september är en kampanj som tagits fram av Organic Sweden, Ekologiska LantbrukarnaKRAV och Sveriges Konsumenter för att bidra till mer information och ökad kunskap om den ekologiska maten.

Här kan du läsa mer om kampanjen.

Marknadens bredaste sortiment av ekologiska och miljömärkta produkter

Vi är stolta över att kunna erbjuda marknadens bredaste sortiment av ekologiska och miljömärkta produkter. Vårt långsiktiga arbete med att hela tiden bredda sortimentet av ekologiskt och miljömärkt hänger ihop med vårt starka engagemang i miljöfrågor, vår miljöcertifiering och våra tankar kring hållbart företagande.

Enkelt att göra hållbara val i vårt sortiment

I vårt sortiment har vi valt ut "Hållbara val", som är våra ekologiska och miljömärkta artiklar, men även alla varor med etisk artikelmärkning. Märkningar som ingår är: EU-ekologiska varor, KRAV-märkta varor, MSC, ASC, UTZ Certified, Rain Forest Alliance, Fairtrade, Ethical Tea Partnership, Svanen, Bra Miljöval Falken, FSC Forest Stewardshop Council och EU-ecolabel.

Handla direkt i vår e-handel

Hållbarhet

Hållbara val

Här har vi samlat artiklar som är ekologiska och miljömärkta, samt varor med etisk artikelmärkning. Märkningar som ingår är: EU-ekologiskt, KRAV-märkt, MSC, ASC, UTZ Certified, EU-ecolabel, Rain Forest Alliance, Fairtrade, Svanen och Bra Miljöval Falken. Vill du veta hur vi arbetar med hållbarhet? Läs här om vårt hållbara erbjudande.
Sortiment

Martin Olsson Kaffe

Samtliga produkter är märkta med Rainforest Alliance. De tre ekologiska och KRAV-märkta kaffeprodukterna är även Fairtrade-certifierade.

Våra mål

Ett av våra långsiktiga mål är att öka andelen ekologiska och miljömärkta artiklar av vår totala försäljning.

År 2025 ska dessa produkter stå för:

  • 50 % av den totala försäljningen till den offentliga marknaden
  • 20 % av försäljningen till den privata marknaden

Läs mer om Ekologiskt

Hållbarhet

Eko och miljömärkt

Framtidens meny är producerad med omsorg om djur, natur och miljö. Det är vår fasta övertygelse. Och utifrån det tar vi konkreta beslut varje dag. Ett sådant beslut är att se till att det ekologiska och miljömärkta sortimentet ständigt utvecklas.
Kunskap

Framtidens mat är ekologisk

Framtidens meny är producerad med omsorg om djur, natur och miljö. Det är vår fasta övertygelse. Och utifrån det tar vi konkreta beslut varje dag. Ett sådant beslut är att se till att det ekologiska och miljömärkta sortimentet ständigt utvecklas.

Kurser hos GastroMerit med fokus på ekologiskt och hållbarhet

GastroMerit

Webbutbildning - Ekologiska livsmedel

Vill du få en ökad kunskap om ekologiska livsmedel? Här besvaras frågor som hur man får ekonomi i inköpen och vilka fördelarna med eko är. 
GastroMerit

Minskat matsvinn, roligt och gott

Laga mat med fokus på svinn och hållbarhet, tjäna pengar, ha kul och rädda miljön. Den här kursen ger dig konkreta råd kring hur du praktiskt ska skapa måltider som är hållbara för miljön samtidigt som du behåller din lönsamhet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.