Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Hjort från Tvärskogs Vilt – huvudråvara under Culinary Olympics

I februari 2020 tävlade Svenska Kocklandslaget i Culinary Olympics i Stuttgart. Som huvudråvara under varmköksupplagningen användes hjort från Tvärskogs Vilt.

Under Culinary Olympics är reglerna för hur tävlingsrätterna ska vara tydliga. Laget ska i det här momentet tillaga tre rätter; en förrätt bestående av fisk och/eller skaldjur, en varmrätt bestående av kött, fågel, vilt eller en kombination. Avslutningsvis tillagas en dessert med olika texturer.

Rätterna ska serveras på individuella tallrikar till 110 gäster och vid servicen väljs tio tallrikar ut och bedöms av juryn.

När laget under förberedelserna började titta på vilken råvara man skulle använda föll valet till sist på hjort. Med en flexibel inställning och noggrannhet i alla led var valet att kontakta Thomas på Tvärskogs Vilt givet.
Video

Jimmi Eriksson, lagkapten i Svenska Kocklandslaget, berättar mer om hjort från Tvärskogs Vilt

Handla

Sortiment

Här hittar du hjort från Tvärskogs Vilt i vår e-handel

Recept

Recept

Kryddstekt hjortytterfilé

Kryddstekt hjortytterfilé med rotselleri, syltad endive samt pankokrust och vinägersky. Ett recept av Jimmi Eriksson från Svenska Kocklandslaget.

Om Culinary Olympics:

Culinary Olympics 2020 går av stapeln 14-18/2 i Stuttgart.

Svenska Kocklandslaget tävlar i klassen för nationslag och har två olika tävlingsmoment.

Chef’s Table

Chef’s Table är ett helt nytt moment i tävlingen. Det går ut på att laga upp sex olika finger foods; fyra kalla och två varma, en kall buffé-tallrik, en vegansk mellanrätt, en varm lammservering, en dessert med kalla och varma moment samt tre petit fourer.
Maten serveras till tolv personer. I samband med denna servering ska även en chokladskulptur presenteras (utom tävling).

Varmköksupplagningen

I varmköksupplagningen ska laget presentera en trerättersmeny till 110 personer. Förrätten ska bestå av fisk och/eller skaldjur, varmrätten ska bestå av kött, fågel, vilt eller en kombination och desserten ska tillagas en dessert med olika texturer och varma och kalla element. Under serveringen väljs 10 tallrikar ut slumpmässigt som bedöms av juryn. Tallrikarna måste stämma överens med ett fotografi föreställandes rätten, som laget skickade in redan i december.

Poängsystemet

I poängsystemet börjar alla länder på samma antal poäng i varje delmoment. Domarna drar under bedömningen av poäng från den summan. Bedömningarna baseras på både rätternas smaker och presentation men även hantering i köket och hur väl man håller tiderna.

Läs mer

Om oss

Svenska Kocklandslagen

Martin & Servera är sedan många år stolt sponsor till Svenska Kocklandslaget och sedan 2021 även till Svenska Juniorkocklandslaget. Sponsorskapet innebär att vi har ett team från Grönsakshallen Sorunda, Kötthallen Sorunda, Galatea och Martin & Servera som jobbar med att leverera rätt råvaror till laget.
Regionalt

Tvärskogs Vilt

Långt in på de krokiga smålandsvägarna, några mil från Kalmar, ligger Tvärskogs Vilt. Företaget ägs av Tomas Nilsson, som bedriver slakt, styckning och paketering av viltprodukter sedan 1997.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.