Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Norska kallvattensräkor – den renaste smaken från havet

I det renaste, kallaste och klaraste havet utanför Norge fiskar företaget Cold Water Prawns of Norway norska kallvattensräkor. Det kalla havet gör att räkorna växer sakta och det ger dem en fast konsistens, frisk och god smak med en hint av salt och naturlig röd färg. Inte nog med att uppväxtvillkoren är optimala, norska kallvattensräkorna kommer också från hållbara fiskerier.

Utmanande fiske på djupa vatten

Vissa räkor fiskas på grundare vatten, men norska kallvattensräkor fiskas på djupt vatten. Vanligtvis rör det sig om ett djup mellan 500 till 800 meter, men räkorna fiskas också på 1300 meters djup. Temperaturen i havet ligger mellan 0 och 6 grader och det kalla havet gör att räkorna växer långsamt. Det bidrar till att ge räkorna en karaktäristisk, frisk och god smak.

Fisket är utmanande: det är kallt och hårt. Dåligt väder kan göra det svårt. De norska fiskarna sträcker sig långt för att säkra och garantera unik kvalitet, för de är stolta över vad de gör och har en unik kompetens.

Ledorden är färskhet, renhet och kvalitet

Det är summan av de naturliga förutsättningar med kallt, klart och rent hav, den långsamma mognadsprocessen och den unika kompetensen hos de som fiskar och producerar produkterna som bidrar till att skilja de norska kallvattensräkorna från andra räkor.

"Jag vill att mina kunder ska känna att de får en av världens finaste produkter i sina händer. Vi har stort fokus på att leverera hög kvalitet genom hela processen, från att de norska

kallvattensräkorna fiskas på havet till att räkorna är klara för tillagning. Vi har producerat räkor i mer än 20 år och för oss handlar det om färskhet, renhet och kvalitet. Därför behöver vi också vara säkra på att produkterna vi levererar är hållbart hanterade och har god spårbarhet. Räkorna vi fiskar är certifierade efter standarderna MSC, KRAV och Friend of the Sea. Vi har också utvecklat en egen certifiering; Pure Gourmet. Detta för att sätta ännu strängare krav för oss själva när det gäller hållbart användning av resurserna." berättar Knut Helge Vestre på Cold Water Prawns of Norway.

Norska kallvattensräkor är otroligt användbara och passar i både kalla och varma rätter med olika kryddor och smaker. De norska räkorna, som fiskas i Barents hav, säljs frysta och med eller utan skal. Två olika produkter, men med samma goda uppväxtvillkor. Båda produkterna är producerade i Norge och kan köpas året runt.

Kallvattensräkor från vårt sortiment

Hållbara Val
Räka utan skal MSC 250/350 2,25kg
412940, Seabreeze, Norge
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • MSC, Marine Stewardship Council
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Räka utan skal MSC 200/300 2kg
221010, COLDWATER PRAWN, Norge
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV-märkt
  • MSC Marine Steward Council
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer

Kunskap

Ett brett sortiment av fisk och skaldjur

Oavsett om du jobbar i köket på en förskola eller på krogen, har vi de fisk- och skaldjursprodukter du behöver. Sortimentet spänner från fiskbullar och fiskpanetter till hummer och löjrom. Hos oss får du en bredd i sortimentet, trygga inköp och bra priser.
Kunskap

MSC – Gör ett bra drag. Välj den blå fisken – för alla världens hav

Gör gott i havet samtidigt som du tillagar fisk i restaurangköket. Välj därför alltid fisk från ett spårbart och hållbart fiske. Som partner till MSC vill vi gärna vara med och berätta om märket, för att på så vis bidra till att vi har fisk både idag och i framtiden.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.