Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Kolios – Tradition och teknik

Mejeriet och fetaostproducenten Kolios har en lång historia att berätta. Men det är inte bara det traditionella arvet som gör producenten så intressant. Det handlar om kombinationen av modern teknik och hantverk som gör att företaget år efter år fortsätter att leverera säkra, goda och innovativa produkter.

Handla

Sortiment

Fetaost

Detta är en traditionell fetaost gjord på mjölken från får och getter. Smaken är lätt syrlig med väl avvägd sälta. Passar utmärkt i sallad, i varm och kall matlagning även utmärkt i röror.

Redan 1947 startade Dimitrios Kolios ett litet mejeri i Polykastro-Kilkis, som ligger nära staden Thessaloniki. Med traditionella recept, som ärvts i generationer, den tidens moderna maskiner och dedikerade medarbetare byggdes grunden till företaget som idag är känt världen över.

Höga säkerhetskrav

Idag sträcker sig fabriken över 52 000m2 och är utrustad med ultramoderna maskiner för att klara både den stora efterfrågan på produkterna och de höga säkerhetskraven. Fabriken är strategiskt placerad i ett område där två tredjedelar av all grekisk mjölk produceras.

Med kunder över hela världen är säkerheten något man tar på stort allvar. Fabrikens slutna system gör att risken för kontaminering är minimal. Det är företagets egna bilar som åker ut till de olika kontrollerade gårdarna och hämtar in dagens mjölk. Innan mjölken pumpas in i fabriken kontrolleras mjölken i laboratoriet. Skulle mjölken på något sätt vara påverkad av bakterier, antibiotika eller något annat går det ett automatiskt larm som hindrar mjölken att komma in i produktionen.

Ett långt samarbete

Samarbetet mellan Kolios och Martin & Servera sträcker sig långt tillbaka och idag producerar man flera av våra EMV-produkter. Bland annat Ekfatslagrad fetaost, Traditionell fetaost, salladsost och det senaste tillskottet är äkta grekisk yoghurt.

Fakta om Fetaost

  • Sedan oktober 2007 är fetaosten är ursprungsskyddad (P.D.O.). Det innebär att osten måste vara producerad och packad i Grekland och tillverkad enligt en speciell grekisk metod för att få bära namnet Feta.
  • Fetaost består av fårmjölk och upp till 30% getmjölk. Ingen annan mjölk får användas vid tillverkningen.
  • Totalt producerar man ca 100 000 ton fetaost i Grekland varje år.
  • Fetaost lagras i minst 60 dagar innan den levereras.

Läs mer

Kunskap

Allt för ostbricka, frukostbuffé och skolmatsal

Hos oss hittar du ett inspirerande och brett sortiment av ost, ägg och mejeriprodukter, för alla behov. Vi har allt från riven ost, vispgrädde, såser, färdigskalade kokta ägg och yoghurt, till utsökta dessertostar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.